Vesti bune pentru romanii din Germania

i4Job


Veşti bune pentru romanii care lucrează legal în Germania! Salarii mai mari, dar şi taxe de recuperat… mai mari.

Din 2014, salariul minim brut garantat a fost crescut la 8 EUR/oră, iar din 2015 va creşte la 8,5 EUR/oră. Pentru dvs., asta înseamna 3 veşti bune:
Adio salarii de 2-3 EUR/oră. Aveţi dreptul legal de a primi minim 8 EUR/oră.
Doar angajaţii cu contract de muncă legal au dreptul să primească, pe lângă impozit, şi alte sume şi ajutoare precum:
Alocaţie şi indemnizatie de creştere copil (de la 186 EUR/lună/copil),
Indemnizaţie pentru copil cu dizabilități,
Ajutor fiscal pentru soţul care rămâne în România,
Ajutor fiscal pentru familiile cu venituri anuale mici, indiferent în ce ţară au realizat veniturile,
Taxa de biserică,
Rambursarea cheltuielilor cu transportul şi chiria (puteţi recupera maxim 1000 EUR/lună pentru chirie). Verificaţi aşadar dacă primiţi salariu de minim 8 EUR/oră. Păstraţi cu atenţie orice hârtie oficială, fie că aţi primit-o de la angajator, fie că a venit de la biroul fiscal.

Mesajele romanilor din Germania de saptamana asta:

Gabi Opris: am 43 ani,detin permis cat b din 2002 fara evenimente rutiere sau amenzi,am experienta pe microbuze de marfa si persoane, daca ma poate ajuta cineva sa-mi gasesc ceva de munca in Germania sau Austria, nu stiu limba germana dar doresc sa invat.

Ce sa spun Gabi – trebuie sa inveti limba neaparat! Te asteptam in grupul nostru de pe FaceBook! Multi cauta ajutor, insa destul de putini au parte de el, totusi ma gandesc ca daca lumea s-ar impliuca mai mult in grupuri, ar incerca sa dezvolte comunitatea si sa nu mai avem doar postari scurte cu cereri de ajutor, s-ar lega prietenii si evident s-ar ajunge si la ajutorul celui implicat.

Radu Alexandra ne scrie: Caut de lucru pentru sotul meu de 23 de ani cu permis de conducere B ,cu facultatea de economia comertului turismului si servicilor , incepator de limba dar intelege foarte bine, a mai lucrat in restaurant ca barman si la sparghel, rog seriozitate ofer comision din primu salar, stiu ca sunt sanse foarte grele ca sa lucram amandoi, eu am 24 de ani stiu limba germana am lucrat 4 ani ingrijire batran.

Locuri de munca in Germania
Locuri de munca in Germania


News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *