10 orase frumoase care merita sa fie vizitate in Germania (II)
De 

i4Job


Despre primele 5 orase cititi pe portalul colegilor din Munchen, articolul se gaseste aici. speram sa cititi cu interes si depsre urmatoarele cinci orase din germania care merita vizitate!

6. Celle
Nicaieri altundeva un Germania, nu exista, probabil, o asa vasta colectie de case din lemn ca in Celle – oras din Saxonia Inferioara, situat in partea de sud a Lüneburgului. Orasul vechi remarcabil face din Celle un punct semnificativ al „drumului cu case frumoase” – o ruta turistica care contine mai mult de o suta de orase din diferite state federale. Dintre atractiile care neaparat trebuie vazute – Palatul Ducal, Biserica Sf. Maria, ca care din turnul clopotnitei de doua ori pe zi canta o fanfara, intampinand o noua zi si petrecandu-l cand trece, sinagoga din secolul al XVIII-lea, care a supravietuit in mod miraculos in timpul pogromului organizat in 1938, datorita locatiei sale pe o strada ingusta.

7. Wismar
Fostul oras si port hanseatic din nordul Germaniei – Wismar are in mod clar cu ce se mandri. Si, bineinteles, o frumoasa colectie de cladiri gotice din caramida – stilul arhitectural tipic medieval al Europei de Nord. Centrul orasului – Piata veche, pe care cu mandrie se inalta cea mai veche cladire publica din Wismar sub titlul „Batranul Swed» (Alter Schwede). Acesta este un tribut adus guvernarii suedeze din oras. Exista, de asemenea, un vechi pavilion-fantana de piatra Wasserkunst, care a alimentat orasul cu apa. Apropo, anume in Wismar a fost filmat faimosul film mut de groaza „Nosferatu. Simfonia terorii”, precum si remake-ul lui „Nosferatu – fantoma noptii” de Werner Herzog.

8. Görlitz
Cel mai estic oras din Germania se numeste Görlitz, si este situat la granita cu Polonia, care trece de-a lungul raului Neisse, un afluent al lui Oder. Pe celalt mal se afla Zgorzelec, a doua parte a orasului, separata dupa al doilea razboi mondial. In plus fata de numeroasele monumente arhitecturale (rezultatul trecutului istoric tumultos, in care a fost detectat inclusiv un traseu roman), Görlitz este renumit pentru faptul ca prin ele trece cel de al 15-lea Meridian, care determina ora Europei Centrale. Aici, desigur, este indicat sa vizitati Orasul Vechi, unul dintre cele mai bune din Europa. Nu e de mirare ca Görlitz a fost locul de filmare a unor astfel de filme celebre ca „Inglourious Basterds” de Quentin Tarantino, „Hotelul” Grand Budapest” de Wes Anderson si „Hoata de carti”. Apropo, orasul este considerat locul de nastere al versiunii germane de drage decorative -nonparel, care se numeste aici Liebesperlen.

9. Fulda
Fulda – orasul Hessian, care in Germania este numit „leaganul catolicismului”, datorita faptului ca exista celebra manastire Fulda cu moastele Sf.Bonifaciu, „Apostolul tuturor germanilor”. Catedrala Sf.Salvador, aflata pe teritoriul sau, este construita după chipul si asemanarea Catedralei Sf.Petru din Roma. Un alta atractie vestita – Turnul rotund al Vrajitoarelor (Heksenturm), care in cele mai vechi timpuri a fost o parte din zidul orasului care separa zona de locuinte de abatie. Bineinteles, case pe jumatate de lemn. Daca sunteti un fan al arhitecturii europene medievale, Fulda este ceea de ce aveti nevoie.

10. Meersburg
Meersburg, situat in statul federal Baden-Württemberg – un paradis pentru iubitorii de odihna in sud, chiar daca aici nu exista plaje cu palmieri. Orasul este unic prin faptul ca se afla pe malul lacului Constance la graniya dintre Germania, Austria si Elvetia. Meersburgul este situat chiar in punctul in care Lacul Superior intra Lacul Yuberling, si este impartit in Orasul de Sus si de Jos – acestea sunt separate unul de altul de 50 de metri. Va puteti imagina ce vedere se deschide din partea de sus spre lacului si a orasului Konstanz, situat pe cealalta parte … Mai mult decat atat, tocmai in Orasul de Sus sunt concentrate toate cele mai importante obiective turistice ale Meersburgului – Noul Palat – resedinta principilor-episcopi, biserica, Castelul Vechi. Potrivit legendei, unul dintre cele mai vechi orase din Germania!


News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.