9 Mai sarbatorit de romanii din Germania
De 

i4Job


Desi in tarile fost sovietice pe 9 mai se serbeaza „ziua biruintei”, in Germania se celebreaza ziua Europei, iar in Munchen romanii au cantat si au dansat chiar in fata primariei. Sa nu uitam ca in acest oras sunt oficial inregistrati peste 30.000 de romani, adica s-ar putea face un cartier romanesc! deci iata ca oficialitatile au organizat in Marienplatz o zi festiva, unde au avut loc si romanii nostri, sper ca ati fost o parte dintre cititori si voi prezenti acolo.

9 Mai sarbatorit de romanii din Germania

Sperma sa primim vesti si de alti romani, cum ar fi cei din Stuttgart, Frankfurt sau Nurnberg – ca sa spun doar cateva orase unde romanii se afla in numar mare. Nici nu stiam de exemplu ca in Munchen avem si un ansamblu romanesc, Ciuleandra. La spectacol au mai participat si copii romanilor, care iarasi aflu pentru prima data ca au si o scoala cu predare in limba romana – desi evident ca le este de folos sa invete si in limba germana, dar sa nu-si uite nici limba tarii.

Sa mai zica cineva ca nu este de folos si FaceBook-ul, romanii din Munchen s-au mobilizat si s-au adunat la sarbatoare. Mai pe scurt romanii au petrecut, costumele noastre populare au fost prezente pe scena, a fost veselie si s-au legat prietenii noi. Avand in vedere ca in Germania sunt peste 250 de mii de romani, rolul nostru inca nu s-a implinit, abia avem 100.000 de membri/fani pe FaceBook iar acolo sunt si multi din Romania, care inca nu au ajuns in Germania. Cert este ca cel putin o jumatate dintre romanii din Germnania ne-au trecut si ne mai trec inca pragul in fiecare luna!

Romanii în Germania
9 Mai sărbătorit de romanii din Germania


News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *