10 strategii pentru studierea cu succes a unei limbi straine
De 

i4Job


Invatarea unei limbi straine este un proces lung, dar fascinant. Cat de repede va da roade studiul depinde in intregime de voi!

1. Credeti in voi insiva si fiti siguri ca veti reuai sa va atingeti scopul

Cititi si ascultati povestile de succes ale altor persoane. Incercati sa va construiti invatarea limbii in acelasi mod ca si cei care au trecut deja de la incepator la profesionist. Ascultati interviuri si urmariti videoclipurile cu participarea poliglotilor. Daca ei au reusit – puteti reusi si voi!

2. Faceti din invatarea unei limbi hobby-ul si pasiunea voastra

Bucurati-va de fiecare realizare pe care o aveti, deoarece va apropiati de o noua cultura, veti descoperi o lume noua s veti putea comunica cu o multime de oameni!

3. Studiati in perioade scurte de mai multe ori pe zi

Varietatea si impartirea studiului in parti este secretul succesului. Puteti urmari videoclipuri, putina lectura, sa ascultati radioul, sa scrieti un unui partener sau prieten, sa discutati cu el pe Skype, etc. Daca sunteti putin obositi – ascultati muzica sau vizionati videoclipuri sau filme amuzante.

4. Faceti cunostinta cu strainii

Traim intr-o epoca de tehnologie si, bineinteles, avem multe modalitatii de comunicare, fie e-mailuri, Skype, chat-uri, retele sociale, unde va puteti imbunatati abilitatile lingvistice in toate aspectele. Doar cautati persoane cu care ar fi confortabil sa comunicati.

5. Mentineti un echilibru intre abilitatile lingvistice diferite:

Lectura: luati din biblioteca sau descarcati carti pe internet in limba pe care o studiati. Pentru citire sunt o buna instruire portalurile de stiri straine si pe forumurile pe interese.

Audierea: posibilitatile sunt nesfarsite, incepnd cu video, radio, televiziune online si terminand cu podcast-uri specializate pentru cursantii de limbi straine. Trebuie doar sa cautati. Batranul vrajitor Google va va ajuta!

Scrisoare: gasiti-va prieteni pentru corespondenta, incepeti a scrie pe un blog intr-o limba straina si antrenati-va abilitatile pe el. Acesta va fi jurnalul dvs. personal, unde puteti scrie pe orice subiect care va intereseaza – hobby-uri, evenimente, interese. Si daca aveti cititori, in afara de mama si cel mai bun prieten, aceasta va va intari motivatia si dorinta de a studia si mai mult!

Vorbire: nu este nimic mai usor – vorbiti online cu vorbitori nativi. Pentru asta exista o multime de programe. Unul dintre cele mai populare este Skype. Al doilea mod preferat de a-mi antrena discursul este un dictofon. Il porniti si vorbiti: ce vedeti, apoi cantati, pentru sine. Apoi, ascultati, copiati intrun folderde pe computer cu parole si sapte lacate, astfel incat nimeni sa nu-l gaseasca sau sa-l auda. Cu timpul, veti observa cat de mult ati avansat in pronuntarea voastra.

6. Corectati-va, daca sunteti corectati

Daca participati la cursuri de limbi straine si acolo faceti teme, intotdeauna acordati atentie greselilor pe care profesorul le-a corectat in lucrarea voastra. Acest lucru va va ajuta sa va concentrati asupra unor subiecte importante, sa imbunatatiti gramatica.

7. Cumparati un mic notebook

Scrieti cuvinte si expresii noi, ganduri de la prima persoana singular etc. Este o metoda foarte eficienta de memorare – citirea unei carti sau a unei reviste cu un notebook la indemana. Deci aveti intotdeauna ocazia de a retine cuvinte si expresii noi si asa-numita memorie motorica va va permite sa fixati cuvintele in subconstient prin miscarea stiloului pe hartie.

8. Nu va faceti griji cu privire la greseli!

Din greaeli se invata – toata lumea stie acest lucru. Dar, in acelasi timp, majoritatea persoanelor sunt foarte suparati si in loc sa avanseze si sa-si imbunatateasca abilitatile lingvistice, isi pierd timpul pe sentimente goale.

9. Cresteti numarului de contacte cu limba studiata pe zi

De exemplu, schimbati limba pe computer, pe telefon si pe dispozitivele care va sunt familiare. Cu cat „intrati” mai mult in contact cu limba in timpul zilei, cu atat mai puternic va intra ea in viata dvs., va deveni o parte din ea, chiar daca nu exista un mediu lingvistic real in jurul vostru.

10. Calatoriti!

Acesta este probabil cel mai eficient sfat care poate fi dat. Daca aveti ocazia – vizitati tara limbii studiate, inspirati-va, simtiti cultura si intalniti oameni noi. Incercati sa invatati sau sa lucrati acolo. Sau vizitati tara in vacanta.

Amintiti-va ca orice manifestare a activitatii dvs. in ceea ce priveste invatarea limbii va aduce beneficii tangibile cu lectii regulate, chiar daca nu sunt de lunga durata.

Faceti ca limba voastra sa faca parte din viata voastra si veti simti o forta ireala!


News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.