30% din componentele importate de BMW provin din Romania
Ro 

i4Job


Chiar daca pare greu de crezut, 30% din componentele importate de BMW provin din Romania sau asa sustine un roman ce lucreaza de peste 10 ani la fabricile BMW din Munchen. Culmea ca asta imi aduce aminte de prietenul meu Aurelian cu care am facut cunostinta in scurta mea sedere la Munchen acum cinci ani. Desi era inginer la cei de la BMW, lucra pe baza xde contract in Romania, deci era platit de romani, culmea ceva mai bine decat daca ar fi lucrat direct la nemti. Insa nu conducea o masina germana ci una japoneza. Din cate stiu eu, Aurelian a plecat de la BMW si s-a angajat la alta firma constructoare de masini, dar de data asta la nemti.

Salutul de a fi angajat direct la nemti, este evident unul major, caci vei primi o pensie germana, deci una buna – nu ca cea din Romania. In rest, doar vorbe de lauda pentru BMW, daca vreti sa va angajati la ei, e timpul sa o faceti! Stim ca industria auto din Germania este una dintre cele mai profitabile din UE, iar faptul ca in Romania se fac piese pentru BMW nu se prea spune. Asta erau, dupa parerea mea.

Ca sa ne mai bucuram si noi, se pare ca PIB-ul Romaniei este dublu fata de cifra de afaceri a producatorului german, deci daca te gandesti ca o tara produce dublu fata de o firma din cea mai dezvotata tara din Europa, te gandesti cam ce producem noi, daca-i scadem pe cei de la Dacia? Dat iata ce spune romanul Tomas Ebner ce lucreaza de 10 ani la BMW:

Piata romanesca nu este, in schimb o piata preferata de producatorii germani deoarece, in anul 2015, nici un nou model de la BMW nu va fi lansat in Romania.

BMW in Munchen


News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.