Taxa de drum in Germania
Ro 

i4Job


De cate ori plecam din Germa nia prin Austria in Romnia plateam taxa de drum la austrieci, iata ca si nemtii pun o noua taxa pentru cei ce le folosesc autostrazile, caci desi germanii platesc aceasta taxa, ea este deductibila, degi doar strainii vor fi de fapt cei ce platesc aceasta taxa. Prin urmare cei ce vro sa mearga cu masina persoanala timp de un an prin Germania vor trebui sa plateasca 130 de euro, o suma mica pentru un german dar mare pentru un roman.

Taxa de drum in Germania

Fara sa vrem sa va speriem, caci noua taxa de drum va intra in vigoare in Germania incepand cu 1 ianuarie 2016, vrem sa aratam cam cat plateste un german – nu mai zic de faptul ca suma este de fapt rambursata de statul german propriilor locuitori, pentru taxa de drum. 130 de euro, adica o poate plati cu banii de tigari pe o luna, pe cand la noi taxele ne usuca. Pentru 10 zile veti plati 5 euro iar pentru doua luni veti plati 30 de euro. O taxa ce va aduce bani in bugetul Germaniei, o cheltuiala in plus pentru cei ce fac transport in Germania.

Initiativa a venit de la cei ce au remarcat ca toate tarile din jur cer o taxa pentru folosirea autostrazilor, in timp ce in Germania mergeai la liber. Acum s-a rezolvat, de la 1 ianuarie 2016 vom plati taxa de drum si la nemti. Mi se pare interesant modul in care pun nemtii problema, faptul ca aceste cheltuieli sunt deductibile, spune mult despre modul in care un stat isi trateaza cetatenii. La noi iti strici masina pe drum si mai si platesti, la altii mergi pe oglinda si primesti banii inapoi!

Transport Stuttgart Timisoara si retur
Transport Stuttgart Timisoara si retur


News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *