9 mituri despre germani: adevar sau fictiune?
De 

i4Job


Cu siguranta, ati auzit adesea ca toti germanii – sunt lacomi, si nemtoaicele- sunt urate? Sa verificam cele mai populare mituri despre germani!

MIT 1. Toti germanii sunt punctuali
Despre punctualitatea germana a auzit toata lumea. Dar nu-i baga pe toti in aceiasi oala! O data la Berlin, am fost invitat pentru o lasagna la ora 19.00. Stiind pacatul meu – intotdeauna vin cu intarziere, eram foarte ingrijorata de faptul sa nu vin la timp pentru acea seara. Insa surpriza mea a fost cand, la a9.99 si ceva eu eram singura invitata care a vinit la timp, am gasit proprietarii foarte relaxati – lasagna nici nu se incepuse a face. Restul oaspepilor s-au adunat doar in jur de orele opt sau noua.

Atunci mi s-a explicat ca la petrecerile de tineret e mai bune de a veni mai tarziu, in special in orasele mari. Doar totusi nu intarziati daca lucrati intr-o companie germana.

Mitul 2. Toti germanii s-au nascut fara simtul umorului
Poate ca acest mit provine din faptul ca petrecerile germane sunt diferite. Sau faptul ca germanii sunt foarte dornici de discutii pe diverse teme, poate nu foarte interesante pentru voi, cum ar fi politica, de exemplu. Desigur, cazuri individuale de oameni plictisitori sunt, la fel ca toate celelalte natiuni, dar cred ca veti fi surprinsi de cat de mult majoritatea germanilor sunt mai artistici si mai relaxati.

Umorul german este adesea sarcastic. Trebuie doar sa va adaptati. Nu exista practic subiecte tabu. Nu va suparati daca cineva se distreaza pe seama voastra. Este un fenomen comun intre germani – nimeni nu are in gand sa va insulte.

Mitul 3. Toti germanii sunt lacomi
Toate lucrurile pot fi privite diferit. Ceea ce noi credem ca este lacomie pot fi numite economie, rationalism sau practicism.

Deci in practica multe alte natiuni stau in fruntea germanilor. Ar supravietui un neamt cu minimul asigurat? Totusi, aceasta nasiune este obisnuita cu un anumit nivel de trai, in timp ce populatia din majoritatea tarilor cu siguranta este experta in economiile de zi cu zi.

Orice ar fi fost, germanii, de asemenea, va pot duce la un restaurant si lasa chelnerului un bacsis generos. Cu toate ca este greu de asteptat de la un german ca va imprastia cu bani. In Germania nu este primit de a face publicitate averii sale, chiar daca exista. Acest lucru este considerat indecent. Prin urmare, aproape toti germanii care au vizitat tarile sarace sunt mirati de contrastul dintre bogati si saraci, si imediat incep sa vorbeasca despre lipsa clasei de mijloc. Apropo, nu numai in Germania, ci si in alte tari europene se vorbeste despre „bogatii “ tarilor sarace, care vin in Europa sa-si cumpere bijuterii de lux si blanuri scumpe, ridicand cifra de afaceri lunara din multe magazine intr-o singura zi.

Mitul 4. Germanii nu sunt o natiune ospitaliera
Toti cei care au fost in Germania pentru in oaspetie par a avea un sac cu astfel de povesti. Cineva a venit in vizita si nu l-au hranit. Pe cineva l-au hranit putin. Cineva a fost rugat sa aduca cu ei o bautura.

Desigur, ospitalitatea noastra de a pune tot ce ai pe masa, dorinta noastra de umple burtile si a hrani oaspetii cu orice pret pentru a dovedi ca suntem gazde primitoare, gazde bune, pentru germani nu este caracteristic. Dar asta nu inseamna nu se bucura de oaspeti!

Doar cand invita oaspeti, germanii nu au scopul de a-si demonstra toate abilitatea de copt chifle sau a depasi cu numarul de feluri de mancare meniul celor mai apropiate restaurante. Scopul principal este comunicarea! Puteti, de asemenea, sa va linistiti cu gandul ca cu cat este mai mic asortimentul diferit de produse alimentare pe masa, cu atat e mai sanatos ficatul, si mai subtire talia.

Mitul 5. Germanii sunt nepoliticosi
Uimitor, dar convingerea larg raspandita ca limba germana – un limbaj dur si urat. Dar cine daca nu tu si eu, cunoscatori si fani ai limbii, stim ca acest lucru este doar o prejudecata.

Pe de alta parte, germanii pot sa para grosolani din cauza onestitatii sale si dorinta de a indica altora deficientele sau greselile lor. Desigur, observatia despre culoarea teribila a rochiei tale va fi retinuta drept grosolanie si lipsa de tact, decat adevarata. Cu toate acestea, neamtul care face o astfel de remarca, crede sincer ca el te ajuta.

Mitul 6. Germanii sunt mereu atenti

Acest mit demonteaza mitul cartii „Sub paturile germane» ( «Unter Deutschen Betten»), care imediat a devenit un bestseller. Justyna Polanski, in varsta de 32 de ani, o femeie poloneza care a lucrat servitoare in casele germane si apoi a scos in public „rufele murdare“ a angajatorilor sai. Cata murdarie a trebuit sa curate: sub pat ea a gasit ramasite de unghii, cadavrul putrezit a unui hamster si chiar doi dinti de intelepciune.

Mitul 7. Germanii nu se simt vinovati de Holocaust
Dimpotriva, pentru germani este foarte caracteristic sapatul in trecutul sau, „prelucrarea“ lui, teama de a repeta greselile si vina pentru aceasta pagina intunecata a istoriei. Acesta este unul dintre putinele teme inacceptabile pentru umor. In plus, in legatura cu toate acestea, generatia mai in varsta nu se mandreste cu tara lor, iar cuvântul patriotism este perceput aproape sinonim cu nazismul. Doar acum tinerii pot spune cu calm ca sunt superteri pentru echipa lor de fotbal, fara teama ca vor fi banuiti de ceva condamnabil.

Mitul 8. Germanii sunt oameni ai „moralei libere”
In Germania exista intr-adevăr bai, unde barbatii si femeile merg impreuna fara haine. Iar pe unele plaje femeile pot face plaja dzbracate. Dar asta nu inseamna ca peste tot exista doar nudism si iubire libera. Doar o baie si niste plaje – acesta este singurul loc unde oamenii merg fara haine.

Mitul 9. Toate femeile germane sunt infricosatoare si se imbraca urat
Aceasta, desigur, este o chestiune de gust. Nemtoiacele nu abuzeaza de cosmetice si bijuterii, moda germana este mult mai practica si usuala – nu iti sare in ochi. De fapt, chiar este surprinzator faptul cum cu astfel de investitii minime fetele germane reusesc sa arate decent.

La multi ani Germania
La multi ani romanilor din Germania


News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *