Cursuri pentru formare profesionala – Ausbildung
De 

i4Job


Multi romani ajung in Germania pe baza unor contracte sau promisiuni pentru un loc de munca, dar dupa ce ajung aici descopera ca lucrurile nu sunt tocmai la fel ca in descrieri. Alteori o parte dintre familiile de romani in Germania au un singur membru al familiei angajat, deci se impune o recalificare. Daca vrei sa ai un loc bine platit ar trebuis a indeplinesti macar unul dintre cele doua criterii de baza: limba germana la nivel mediu si o diploma sau o calificare cu cautare aici.

Cursuri pentru formare profesionala – Ausbildung

Cursurile de formare profesionala sunt in marea lor majoritate gratuite, spre deosebire de cursurile de limba care fie sunt cu plat afie cu plata partiala. Puteti vizita site-ul oficial ausbildung.de pentru mai multe detalii. din pacate aceste cursuri de formare profesionala nu sunt de scurta durata, va trebui sa aveti rabdare doi sau chiar trei ani [ in functie de meserie ], la final veti sustine un examen si veti primi o diploma, cu care va garantam ca va veti gasi cu usurinta un loc de munca in Germania!

Inainte de a alege ce curs sa urmati, mergeti la Agentur fur Arbeit – Agentia pentru locuri de munca – si cereti detalii, ce se cauta, etc. Imporatnt: la aceste cursuri trebuie sa veniti cu limba germana stiuta, cursurile fiind in limba oficiala a Germaniei. Un lucru bine de stiut: avand in vedere ca veti face practica veti fi si platiti! Pentru asta se va semna la inceputul cursurilor un contract, pe care e bien sa-l cititi si sa-l intelegeti pe deplin. Daca nu stiti limba va trebui sa urmati un curs de integrare, care asa cum am spus poate fi subventionat de stat in unele cazuri – copii ce s-au mutat cu parintii [ care la randul lor sunt stabiliti legal in Germania ], iar daca stiti limba ar fi util sa dati un test DAF, care va atesta ca sunteti cunoascator al limbii germane la un anumit nivel – foarte util cand depuneti CV-ul la o firma!

Ausbildung
Cursuri pentru formare profesionala – Ausbildung


News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *