Obtinerea pasaportului romanesc in Germania
De 

i4Job


Foarte multi romani detin un pasaport romanesc dupa ce s-au stabilit definitiv in Germania. mai mult, o parte dintre ei sunt inca cetateni romani cu domiciliul in tara [ adica nu au renuntat la C.I. – cartea de Identitate romaneasca ]. Acestia pot cere eliberarea unui nou pasaport la Consulatul Romaniei din Germania – avem unul la Munchen unul la Berlin si unul la Bonn. Pentru a obtine pasaportul trebuie sa depuneti o cerere la ghiseul de la Consulat.  Va trebui sa aveti la voi in original si copie urmatoarele documente: 1. pasaportul anterior (daca este cazul); 2. Cartea de identitate (daca este cazul); 3. certificatul de nastere românesc, în original. daca vreti sa mwergeti sa perfectati documentele in tara cereti un titlu d ecalatorie – este gratis si se foloseste o singura data pentru a intra in Romania, este valabil 30 de zile de la data emiterii sale!

Obtinerea pasaportului romanesc in Germania

De obicei se mai cer si alte documente, cum ar fi certificatul de casatorie romanesc, deci daca v-ati casatorit in Germania, va trebui sa transcrieti certificatul de casatorie! Atentie: de ceva vreme nu se mai elibereaza pasapoarte temporare cu valabiliutatea un an la Consulatele Romaniei.  Un mare avantaj recent oferit celor ce nu stau in localitate – Berlin, Munchen sau Bonn: se poate trimite pasaportul prin posta la adresa de domiciliu! Va trebui sa depuneti un plic timbrat cu valoarea de 6,10 EUR (Sendung mit Rückschein). Mai multe detalii gasiti aici pe site-ul oficial al Consulatului.

Din pacate pasapoartele emise la Consulatele Generale ale Romaniei se emit in termen de 90 de zile, acest lcuru se datoreaza faptului ca de fapt ele sunt facute in Romania si trimise pe cale diplomatica, iar cum birocratia este mare, dureaza. Aceasta durata de trei luni trebuie avuta in vedere atunci cand cereti pasaportul, nu exista inca varianta „la urgenta”! Update: se pare ca deja pentru eliberarea pasaportului termenul s-a redus la 14 zile + inca 2, 3 pentru transportul din Romania!

Pașaport românesc
Obținerea pașaportului românesc în Germania


News Reporter

4 thoughts on “Obtinerea pasaportului romanesc in Germania

  1. Se elibereaza in timp de 14 zile din pacate plus 2-3ca sunt trimise diplomatic pe avion .Si mai trebuie Meldenbescheinigung de la Primarie tradus in limba româna .Taxa 59 E

    1. Numai inteleg nimic..astept la fel in jur de doua luni pașaportul..in mai 24..l am depus dar totusi sper sa nu dureze 3 luni sa il poti ridica…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *