Cartea de identitate ( buletinul romanesc ) – romanii din Germania
Ro 

i4Job


Foarte multi romani din Germania nu si-au facut pasapoarte cu domicililul in strainatate, de aceea cand le expira Cartea de identitate ( buletinul romanesc ) se vad nevoiti sa apeleze la serviciile consulare pentru reinnoirea lor. Legea spune clar, C.I.-ul se elibereaza doar in Romania! In schimb se poate face o procura la Consulatul Romaniei in Germania sau pe site-ul  special creat pentru asta.

Cartea de identitate ( buletinul romanesc ) pentru romanii din Germania

PROCURĂ PENTRU REÎNNOIREA CĂRȚII DE IDENTITATE- Depunerea cererii se face numai pe bază de programare prin portalul extern al aplicației E-Consulat, la adresa www.econsulat.ro sau, în situații excepționale, la sediul Secției Consulare.

Deci daca nu aveti drum in tara, puteti sa obtineti o carte de identitate noua direct la Consulatele Romaniei, dar procura este valabila doar daca este facuta aici, nu la notari publici din Germania! Aceasta procura speciala se obtine doar la misiunile diplomatice! Daca nu mai aveti niciun act valabil – Pasaport si evident C.I. – care a expirat – veti face un titlu de calatorie – care din acest an se elibereaza gratuit, cu el veti face procura si astfel se va putea ridica de imputernicit noua carte de identitate! Procura va trebui prezentata in original, nu se accepta prin fax sau email!

Atentie! Trebuie specificat in procura speciala motivul pentru care cereti eliberarea unei C.I. noi – expirare, pierdere sau deteriorare. Puteti cere sa vi se trimita documentul in Germania, intr-un plic securizat preplatit! Deci nu mai trebuie neaparat sa mergeti acasa sa va reinnoiti buletiul ( Cartea de identitate ).

Carte de identitate
Cartea de identitate ( buletinul romanesc ) pentru romanii din Germania


News Reporter

1 thought on “Cartea de identitate ( buletinul romanesc ) – romanii din Germania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *