Cati romani sunt de fapt in Germania ?
Ro 

i4Job


Desi cifrele oficiale ne spun ca in German ia sunt „doar” 180.000 de romani, neoficial se pare ca ne apropiem de 500.000 – greu de crezut sau de confirmat aceste cifre neoficiale. Alte date din anul 2015 aratau ca in Germania s-au stabilit peste 345.000 de romani, fiind printre primele cinci tari preferat e de romani, dupa Italia, Spania si Marea Britanie. Cum cifrele difera de la sondaj la sondaj, numarul emigrantilor romani variaza intre trei si cinci milioane, mai ales ca de ceva vreme si moldovenii cu cetatenie romana sunt luati in acelasi calcul.

Cati romani au emigrat de fapt in Germania ?

Foarte multi romani in Germania nu au renuntat la buletinul romanesc, deci ei figureaza in statisticile nemtesti ca rezidenti in German ia in timp ce in Romania sunt considerati cu domiciliul acasa [ de aici si multe confuzii ]. Mai rau este ca se pare ca daca nimic nu se schimba, cei plecati in Germaia la munca – dar care nu au renuntat la rezidenta fiscala, vor plati fie amenda, fie vor plati impozitul si in Romania si in Germania, fie ambele.

Desi avem conventii de evitare a dublei impozitari, se pare ca Guvernul de la Bucuresti vrea sa mai ia ceva bani de la cei care au plecat la munca in Germania. revenind la numarul romanilor din German ia, statisticile nemtesti arata ca de fapt marea migratie s-a terminat de mult, cresterea celor ce vin in Germania este egala aproximativ cu cea a celor ce pleaca inapoi acasa – fie pentru ca nu se adapteaza, fie pentru ca au agonisit ceva avere si vor sa o investeasca acasa. Sa nu uitam ca multi si-au facut palate in Romania cu banii castigati in strainatate, deci visul lor este sa revina candva inapoi.

Romani in Germania 2018
Cati romani au emigrat de fapt in Germania ?


News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *