Cati romani sunt in Germania
Ro 

i4Job


Iata o intrebare grea, caci sunt sigur ca undeva ceva le scapa si nemtilor dar si romanilor, dar se sustine ca acum in germania sunt undeva intre 45 si 50 de mii de romani. Dar nu despre asta vreau sa va spun, ci despre faptul ca desi raportuldintre veniti si plecati este inca in favoarea celor veniti, multi [ chiar foarte multi ] se reintorc in Romania. De buna voie, pentru ca nu trec bariera lingvistica, sau pentru ca acum au suficienti bani si experienta ca sa reuseasca si acasa.

Ce vreu de fapt sa arat? Ca nemtii, ca majoritatea europenilor care tot dau cu bata in romani, o „freaca” de fapt, caci plusul de romani ce cresc numarul de emigranti in Germania este atat de mic, incat de fapt suntem printre ultimii, iar dupa 1 ianuarie nu au fugit romanii cu gatul inainte [ sa nu zic capul ] dupa euro castigati in Germania. Mai mult, nemtii stau si in genunchi pentru un medic roman sau un inginer in IT. Sa nu mai zic ca de cativa ani, chiar concernele germane prezente in Romania isi trimit managerii romani in alte tari, inclusiv Austria.

Acum ramane sa vedem ce ziceti voi: cati romani sunt in Germania de fapt? 50 de mii sau 100 de mii? Si evident unde sunt ei grupati, sa vedem ce putem face pentru fiecare comunitate in parte.

muncitori in germania


News Reporter

1 thought on “Cati romani sunt in Germania

  1. Buna ziua!Ma numesc Fador Marin Catalin.Am 39 de ani si locuiesc in jud. Suceava.As fi interesat de un loc de munca in Germania.Am mai lucrat in strainatate(ITALIA),cunosc bine limba italiana si ceva cuvinte germana.Am permis categoria B.Sunt casatorit si am 2 copii.Sunt serios,nu beau si nu fumez.Va rog sa ma ajutati cu un loc de munca.Uitati numarul meu de tel. 0757214686.Va multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *