Ce este Schufa
Ro 

i4Job


Probabil ca ai vazut zeci de postari legate de Schufa, dar ce este ea si cum te afecteaza pe tine ca roman in Germania, nu ai inteles. Asa ca ii spunem noi pe scurt despre ce este vorba si ce este Schufa. Este o companie privata din Germania care tine evidenta tutoror datornicilor din tara – Schutzgemeinschaft für allgemeine Kreditsicherung. Adica mai pe scurt tine o evidenta cu cei rau platnici. Ei sunt cei ce spun daca vei da sa nu rata la credit, deci acela este momentul cand dai nas in nas cu Schufa in Germania.

Ce este Schufa si cum imi afecteaza viata in Germania

Multi cred ca se vor izbi de hartiile de la Schufa doar in cazul creditelor, dar de cele mai multe ori romanii din Germania dau de greu cand vor sa inchirieze un apartament, o camera sau o casa. Datele ajung la Schufa de la banci, dar si de la firmele de telefonie, energie, etc. Adica daca aveti datorii neplatite, sunteti un rau platnic si cam greu o sa va descurcati in Germania.

Pentru ca sa intelegeti mai bine cum functioneaza Schufa, va spunem ca se corda un punctaj ce este maxim 100%, adica nu ai resane nicaieri, deci riscul de a nu plai este minim. daca ajungei la 50% sau mai mic, deja poti spune ca esti un paria in Germania, iar scopul au etse sa fii mereu peste 95% ca sa nu ai probleme. Aveti grija ca ci si taxelel si impozitele intra incalcul, deci nu ramaneti cu restante, riscati foarte mult. Partea si mai putin placuta este ca poti sa ajungi pe mana firmelor de recuperare a datoriilor, iar acum va rebui sa le platesti de un de ai sau nu ai!

Ce este Schufa
Ce este Schufa si cum îmi afectează viata in Germania

 


News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.