Peste 200 de romani traiesc in Ludwigsburg
Ro 

i4Job


Ludwigsburg este un orasel aflat la doar 12 km de Stuttgart, unde traiesc peste 200 de romani. Orasul Ludwigsburg are o comuitate mariosara de romani, de aceea aici s-a deschis si un magazin romanesc. Romanii din Ludwigsburg traiesc printre restul de 87.000 de locuitori si s-au integrat bine. Orasul este de marimea municipiului Tulcea ca numar de locuitori, insa ca intindere pare mai mare. Fiind taiat in doua de raul Neckar, pasionatii de pescuit au cum sa-si satisfaca usor aceasta placere.

Peste 200 de romani traiesc in Ludwigsburg, langa Stuttgart

In mod evident ca nu vom face un grup special pentru cei 200 de romani din Ludwigsburg, avand deja un grup de peste 16.000 pentru comunitatea romaneasca din Stuttgart. Am vrut doar sa avem inca un articol scris cu dragoste pentru acei romani in Ludwigsburg, poate ca vor dori si altii sa se stabileasca aici. Chiriile ar putea fi mai mici, iar romanii nostri s-ar putea intalni mai usor in weekend.

Desi nu este un oras mare, Ludwigsburg este imaprtit in 12 districte – Mitte, Eglosheim sau Neckarweihingen, unele mai scumpe si altele mai ieftine, deci cred ca se gasesc locuri de inchiriat pentru mai toate buzunarele. Desi nu este un oras foarte cunoscut, pe aici au trecut Wolfgang Amadeus Mozart si tatal sau, iar Friedrich Schiller a invatat in apropiere. Speram noi sa descoperim in curand mica comunitate romaneasca de aici, sa se faca mai vizibila si sa dezvoltam pentru ea mai multe pagini pe site-ul nostru.

Palatul Ludwigsburg
Peste 200 de romani trăiesc in Ludwigsburg, lângă Stuttgart


News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *