Ai masina cu motor diesel? E timpul sa o schimbi!
De 

i4Job


Nu cred ca ati uitat de scandalul din 2014 legat de firma Volkswagen si emisiile de dioxid de carbon, iata ca acum efectul de bumerang ajunge la cetatenii care ca si mine au o masina cu motor diesel. Atunci cand sunt omologate masinile ele vor trebui sa treaca si testul  RDE – real driving emissions – adica sa se masoare cu exactitate emisiile de dioxid de carbon si noxe in atmosfera. Singurii care se vor bucura vor fi cei ce conduc masini ce respecta Euro 6.

Ai masina cu motor diesel? E timpul sa o schimbi pana in 2017!

Evident ca azi nu avem norme clare legate de ce se va intampla cu cei care au masini mai vechi, dar este evident ca bazati pe experienta din anii precedenti, toti cei ce au acum motoare Euro 5 sau mai poluante, vor avea de suferit. Asa ca sfatul meu este sa scapati de ele pana nu e prea tarziu! Vor fi afectati romanii din Germania? Evident ca da, cea mai vizibila problema este accesul in zonele cu restrictii de poluare, caci probabil ca deja ati aflat de cativa ani ca trebuie sa aveti lipit pe parbriz gradul de poluare al masinii daca vreti sa mergeti in zonele centrale ale marilor orase.

O alta problema va fi cea apretului masinilor mai vechi, care evident va scadea dramatic, in favoarea celor de productie recenta. Daca ma intrebati pe mine, Euro 6 va fi greu de atins, cel putin nu in cele 12 luni ale anului 2016.

Emisii de carbon VW
Ai masina cu motor diesel? E timpul sa o schimbi!


News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *