fbpx
Acte necesare pentru alocatie copii in Germania
Ro 

i4Job


In Germania toti copii care nu au implinit 19 ani au dreptul la o suma de bani lunara, numita Kindergeld. In Romania se numeste alocatie pentru copii, dar evident este mult mai mica decat cea primita in alte tari din Uniunea Europeana. Prin urmare este de la sine inteles ca cei mai multi dintre romanii aflati in Germania au motive sa ceara si sa primeasca acesti bani in tara unde munceste cel putin unul din pariniti. Pentru a beneficia de acest drept insa este nevoie sa depuneti un dosar cu acte la Familienkasse. Vom prejenta mai jos actele necesare pentru intocmirea acestui dosar.

Acte necesare pentru alocatie copii in Germania

Indifrent daca este vorba de copilul dumneavoastra natural sau este adoptat, daca unul din parinti lucreaza legal in Germania, acesta are dreptul la alocatie. Mai mult, chiar daca copii stau cu buncii si are resedinta la ei, acestia [ bunicii ] pot cere si primesc alocatia pentru copii. In Germania Kindergeld se priemste de catre o singura persoana, indiferent daca este mama, tatal sau unul dintre bunici. Dreptul de a primi alocatia in Germania este obtinut fie la nastere fie la data la care se depune cererea la autoritatile responsabile.

Alocatia pentru copii [ Kindergeld ] se poate primi si retroactiv, in cazul in care sunt motive intemeiate pentru aceasta. Nu conteaza cetatenia copilului, singura cerina este ca parintele care cere banii sa locuiasca si sa munceasca legal in Germania. Daca copilul este in continuare la studii dupa implinirea varstei de 19 ani, el poate primi alocatia pana la implinirea varstei de 25 de ani. Daca copilul are un venit constat dupa implinirea varstei de 18 ani, atunci alocatia nu se mai acorda!

Pentru a beneficia de alocatia pentru copii in cazul in care acesta are venituri, este obligatoriu ca aveste venituri sa fie mai mici decat o anume suma, stabilita anual. Daca din anumite motive copilul se afla in ingrijirea parintilor si dupa varsta de 26 de ani, in anumite situatii se poate incasa alocatia in continuare. Actele pentru alocatie se depun la Familienkasse sau la primaria unde aveti resedinta. Modele de cerere si alte informatii gasiti aici. Pentru limba romana puteti descarca cererea de aici.

Atentie! Daca copilul primeste alocatie in Romania, aceasta se va scade din suma primita in Germania. Daca copilul se muta in Germania, faceti cerere in tara pentru sistarea alocatiei! Valoarea alocatiei pentru anul 2019 a fost de  204€ pentru primii doi copii, 210 € pentru al treilea copil, 235 € pentru al patrulea copil.

alocație copii în Germania
Acte necesare pentru alocație copii în Germania


News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *