i4Job


Desi pare o varianta mai usoara – cautarea pe google a Ambasadei Romaniei in Berlin, multi nu gasesc site-ul, asa ca am decis sa dam aici „mura in gura” datele de contact si adresele, telefoanele, etc.  Evident ca Berlinul este capitala Germaniei si aici gasim majoritatea ambasadelor, desi Romania mai are deschise consulate – locul unde romanii isi pot rezolva problemele, pentru ca la Ambasada nu prea ai ce – de obicei daca nu exista spatiu se deschide si o sectie consulara in aceiasi cladire, dar de obicei consulatele sunt mai numeroasea, iar Ambasada este una singura.

Ambasada Romaniei in Berlin – programari online sau telefonic

Daca aveti nevoie de informatii sunati la telefon, tariful este normal sau daca va descurcati puteti sa va faceti programari online direct pe site-ul Ambasadei.

Adresă: Dorotheenstrasse 62 – 66, 10117 Berlin

Telefon informaţii consulare pentru cetățeni români: + 49 30 21239555, +49 30 21239514,    +49 30 21239516 ; Fax: + 49-30 212 39 554

Adresă de e-mail informații consulare pentru cetățeni români:  contact@informatiiconsulare.ro

Aveti mai jos adresa pentru serviciile consulare disponibile pentru cetatenii romani [ inclusiv cei moldoveni care si-au recapatat cetatenia ], precum: documente de calatorie – aici intra pasaport sau foaie consulara – aceasta din urma se elibereaza gratuit in cazul pierderii sau expirarii documentelor de calatorie, acte notariale, cazier judiciar din Romania, dar si inscrierea actelor de stare civila in tara – Certificat de casatorie, nastere sau deces. Atentie: pregatiti intrebarile din timp pentru a solicita la telefon tot ce va trebuie, nu este chiar usor de prins legatura, iar pentru a primi raspunsuri trebuie sa sunati in timpul programului cu publicul. Pe timpul sarbatorilor legale din Germania si Romania sectiile consulare sunt inchise si nu au program cu publicul!

Servicii consulare

Servicii consulare: adresa web: www.econsulat.ro