i4Job


Stiu ca pe multi ii preseaza ideea ce se va intampla cu amenzile neplatite in Germania, fie ele pentru depasire de viteza sau parcare neregulamentara. Ele se pot dubla, cel putin asta am inteles dupa ce am discutat cu un avocat, insa intrebarea este: pot fi amenzile marite mai mult decat de doua ori in Germania? Sa zicem ca ai primit 35 de euro pentru ca ai parcat neregulamentar, sa platesti 70 de euro e una, dar cateva sute devine deja cam greu de suportat.

Amenzi neplatite in Germania

In primul rand sa vedem de ce ai putea avea amenzi neplatite in Germania, pentru ce si cum poti afla daca ai sa nu de plata, se presciu? Din cate stiu eu amenzile din Germania nu se prescriu, deci si peste 20 de ani, tot ai de plata amenda de circulatie, de exemplu. Am sa incerc sa aflu unde poti verifica ce amenzi ai de plata in Germania, la cat de informatizat e sistemul lor ar trebui sa poti afla.

Stiu ca e cam aiurea pe site-urile germane, dar asta e viata. Eu unul va sfatuiesc sa nu incercati sa verificati nimic mai devreme de 3 ani, decat daca sunteti obligat – sa zicem a sosit ceva pe adresa dumneavoastra, prin posta. In general orice se prescrie sau are o limita maxima, nu poti ajunge, zic eu  sa dai in loc de 10 euro – parcare ilegala – 1000! Dar poate trece pe aici si un specialist, avocat sau contabil, astia ar trebui sa stei mai bine! 🙂

Pana la intalnirea viitoare va asteptam pe site, sau pe grupurile noastre de facebook, am depasit 40.000 de membri! Nu e mult, dar e ceva – nu-i asa?

Amenda Germania