Amenzile in Germania
De 

i4Job


Amenzile in Germania: pentru incalcarea regulilor de circulatie, a gunoiului, a insultelor

Amenzile din Germania: pentru depasire de viteza, incalcarea regulilor de circulatie, sortarea gunoiului, insulte si altele. Pentru ce va trebui sa platiti in mod neasteptat in Germania, se pot oferi profesorilor cadouri scumpe, cat costa descarcarea filmului dvs. preferat? Cum sa nu incalcati legea? Aflati despre totul din timp din articolul nostru!

Planificand o excursie in Germania, sau chiar stabilindu-te acolo este important sa cunoasteti nu numai vocabularul initial, lista atractiilor turistice, dar si unele legi, pentru incalcarea carora se impune o pedeapaă. Germanul Ordnung (legea), mare si nemilos, nu doarme si pazeste legea germana. Pentru a nu fi prins intr-o capcana (sau mai degraba cu suma rotunda de euro spre plata), este mai bine sa intrebati in prealabil ce este interzis in Germania.

Omul si legea

Plimbarea pe strazile linistite ale sectorului privat din Germania, turistii sunt surprinsi sa vada: case ingrijite, nimic in plus in jurul lor, un gardmic sau totala absenta a acestuia – intra cine doreste! Cu toate acestea, o astfel de vedere este creata de locuitori nu din dorinta proprie, ci conform legii.

Nu doriti sa primiti o amenda – fiti buni, construiti un gard nu mai mare de un metru si jumatate. Nici o extindere si nici un garaj fara consimtamantul anumitor autoritati de a construi chiar si pe teritoriul sau nu functioneaza.

Doriti sa va incalziti seara langa un camin, dar nu aveti nimic de foc. De ce sa nu mergeti in padure pentru lemn de foc? Este imposibil, un astfel de truc va fi pedepsit cu amenda.

Ecologia
Germania este cunoscuta pentru preocuparea fata de mediu, pentru asta sunt ata de multe legi legate de protectia naturii. Chiar daca aceasta natura in sine ameninta omul.

De exemplu, dupa ce ati gasit un cuib de viespi in casa voastra, un locuitor decent al Germaniei nu poate scapa de el singur. El va trebui sa plateasca o amenda, suma care poate ajunge la 50 mii (!) de euro.

Motivul este simplu: prin lege toate creaturile salbatice sunt protejate. Daca gasiti viespi in casa, se recomanda sa le atrageti intr-o capcana sigura (un borcan cu dulce in interior), apoi eliberati-le in natura. Pentru a preveni aparitia unui cuib, ar trebui sa spalati in mod regulat balconul si podul, verificati mobilierul vechi de pe balcon, curatati casutele pentru pasari. Daca exista un cuib, trebuie sa contactati Uniunea pentru Conservare pentru a va ajuta sa indepartati cuibul cat mai sigur pentru dvs. si pentru insecte. In nici un caz nu ar trebui sa faceti incercari independente. In plus, ecologistii va linistesc, din toate speciile de viespi, doar unii dintre ele au intepatura dureroasa. Restul sunt complet inofensive.

Ingrijirea aparte a germanilor este gunoiul.

Interesant este faptul ca, pentru un chistoc de tigara aruncat pe asfalt revine 20 de euro amenda.

Cu toate acestea, daca umblati pe strazile din Berlin sau intr-un alt oraa mare, va puteti mira catt de multi incalca legea acolo! Si, din anumite motive, nimeni nu este amendat.

Cu toate acestea, sunt foarte stricti cu „iubitorii de caini” – pentru fecalele necuratate ale animalului lor de companie, proprietarul poate primi o amenda de pana la 125 de euro.

In Germania, este una dintre cele mai stricte reguli din Europa pentru sortarea gunoiului. Turistii si studentii la inceput sunt speriati de numarul de tomberoane de diferite culori, fiecare destinat unei categorii separate de gunoi. Ai aruncat gunoi de plastic in tomberonul pentru sticla si organicul in plastic? Primeste amenda! Pentru ca tomberoanele cu gunoi de la casa sa fie scos, trebuie sa platesti. Unii locuitori din marile orase nu doresc sa suporte costuri suplimentare … si arunca gunoiul pe marginea drumului din afara orasului. Acest lucru are nu numai consecinte negative asupra mediului, ci si ameninta raspandirea bolilor, cum ar fi ciuma africana.

Pentru un astfel de act amenda in Renania de Nord-Westfalia, poate ajunge la 500 de euro.

Lucrul obianuit in alte tari dupa reparatie sa pui canapeaua veche la cosul de gunoi sau chiar la intrare – cine are nevoie o poate lua. In Germania, deseurile voluminoase sunt preluate de un serviciu special, de obicei o data pe an.

Pentru mobilier expus la momentul nepotrivit, puteti obtine o amenda de la 100 la 300 de euro. Pentru pneurile si rotile, abandonate in natura, primesti o amenda de pana la 200 de euro.

Aici nu-i China!
A fi un pirat in Germania nu este la moda. Germanii stiu si vizitatorii uneori stiu din avertismente despre o amenda: descarcarea de filme, muzica, carti din surse ilegale este supusa unei amenzi ca o incalcare a legii dreptului de autor. Doriti sa vizionati un film, dar platiti 10 euro pentru vizionare la cinema sau pe resursa oficiala? De ce sa nu descarcati de pe internetul la negru? Puteti, desigur, ca filmul va fi mult mai scump decat v-ati dori. De exemplu, o fata care a descarcat filmul „I feel рretty” a primit o amenda de 915 de euro.
Sunteti gata sa platiti?

Cu muzica, lucrurile sunt aproximativ aceleasi: am decis sa salvez si sa descarc un hit gratuit (fara inregistrare si SMS) – primeste o amenda de 600 de euro.
Exact, branza gratuita este doar in capcana de soareci.

Cum sa ajungi la biblioteca?
Ei bine, acum este de inteles, nu este nevoie sa descarcati nimic ilegal, dar este mai bine sa inchiriati, este mai sigur Sau luati cartile din biblioteca.

Da, o idee buna, cel mai important lucru este sa nu uitati sa intoarceti aceste carti la timp, altfel plata va fi destul de mare … ei bine, ati ghicit-o. Un incident rezonant a avut loc in Krefeld: profesorul Gina Castel nu a returnat cartile la timp si a primit o amenda de 2.250 de euro. Apropo, cartile au fost retinute putin mai mult de o luna.

Nu vad nimic, nu aud nimic
Condusul masinii cu un telefon in timpul conducerii – indiferent daca este o masina sau o bicicleta, este la fel de periculoasa. Raspundeti la un SMS de urgenta, derulati banda de retele sociale, faceti un selfie – astfel de actiuni inofensive pot duce la consecinte directe. Conform statisticilor, mai mult de jumatate din toate accidentele pe drumurile europene se datoreaza neatentiei conducatorului auto. Iar aceasta tendinta, din nefericire, creste in fiecare an. Acest lucru nu este surprinzator intr-un mediu in care prezenta in lumea virtuala devine din ce in ce mai importanta.

Avand in vedere ca Germania este o tara pentru biciclisti, regulile stricte privind telefonul si muzica puternica se aplica in mod egal ca si pentru autovehicule.

Castile sunt, de asemenea, o distragere periculoasa – daca muzica este prea puternica, este posibil sa nu auzi semnalul de avertizare al unei masini sau al unui ciclistsși muzica care se aude in urechi poate fi ultimul lucru pe care biciclistul nefericit il va auzi in viata sa.
O amenda pentru muzica prea tare este de 15 euro, pentru un smartphone la volan este de 55 de euro.

In ceea ce priveste comportamentul pe sosele, in Germania totul este foarte logic si, in principiu, coincide cu practica internationala general acceptata. Amenzile pentru toate incalcarile la care ne-am obisnuit. Amenda este de obicei monetara, dar si drepturile pot fi eliminate!

Cand un cadou este intr-adevar – Gift
Inceputul anului scolar – elevii se grabesc sa faca scoala cu buchete chic si dulciuri, ca dar primului lor profesor. In Germania, elevii din prima clasa primesc ei bomboane. Se pare ca profesorii nu sunt respectati, daca nu li se da nimic. Cu toate acestea, astfel de felicitari in Germania ar trebui tratate foarte atent: un cadou pentru un profesor poate fi un motiv de scandal si chiar de concediere.

Unul dintre cele mai notorii cazuri a avut loc la Berlin in 2011. Intr-o scoala din districtul Friedrichshain, la sfarsitul anului scolar, parintii elevilor au cadonat profesoarei o mica sculptura in valoare de aproximativ 190 de euro si un buchet de flori de 20 de euro. Fiecare familie a donat 15 euro. Un astfel de cadou pentru profesorul de clasa s-a transformat in mod neasteptat intr-o amenda mare. Profesorul a trebuit sa plateasca patru mii de euro pentru ca a acceptat un astfel de cadou.

Reguli amuzante
Vacantele mult prea asteptate sau week-endul pe coasta baltica, pescarusi, briza sarata, copii construind castele de nisip .. idila! Oh, dar ultimul punct poate duce la o amenda. Construirea caselor de nisip care sunt prea mari pe unele plaje germane (de exemplu, in statul federal Schleswig-Holstein) este strict interzisa.

Inaltimea admisa a castelelor nu poate depasi 20 de centimetri. In caz contrar, o amenda de pana la 1000 de euro este reala.

Deci, mergeti la plaja, luati o rigla, nu stiti cand veti avea nevoie. Aceasta regula se datoreaza faptului ca structurile prea inalte din nisip creeaza un obstacol potential pentru salvatori daca cineva are nevoie de ajutor urgent.

Hotelurile, cafenelele si restaurantele din orasul Bad Soden-Allendorf din vestul Germaniei trebuie sa mentina toate umbrelele solare in culori bej, nisip sau pastel. Aceeasi regula se aplica si pernelor pe scaune. Nu exista culori vii. Incalcarea acestei interdictii este strict pedepsita prin ordinul municipalitatii.

Cine se revolta plateste si amenzi decente. Unele gesturi, expresii faciale si expresii fac obiectul unor amenzi substantiale.

Suma de la 400 la 6000 de euro va trebui platita de cel care a aratat degetul mijlociu. Chiar si pentru limba scoasa, trebuie sa platiti pana la 300 de euro.

Daca sunteti suparat pe cineva pe care il insuktati „vaca stupida”, fiti pregatit sa platiti 300 de euro pentru temperamentul dumneavoastra. Dar „un porc stupid” ameninta cu o amenda de 500 de euro.

Si este, de asemenea, in Germania este interzis importul de falsuri. Dorinta de a se lauda cu haine la moda, dar false – Lacoste, Balenciaga si Louis Vuitton se poate transforma intr-o amenda mult mai mare decat costul originalelor.

Amenzile in Germania
Amenzile in Germania


News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *