Romani in Germania – stiri
De 

i4Job


Am decis sa oferim acelor romani in Germania care ne citesc cateva stiri recente legate de tara unde au decis sa se mute [ definitiv sau doar pentru o perioada ]. Nu stiu daca romanii stiu sau inca nu au aflat, dar nemtii au acum o alta perspectiva legata de imigratie. Desi in general nu au nimic cu refugiatii din Germania, deja majoritatea nemtilor cred ca guvernul condus de Angela Merkel nu stie cum sa gestioneze situatia si nu are un plan legat de acestia. La fel de interesant este si faptul ca germanii au decis sa pastreze denumirea de Reichstag pentru parlamentul lor.

Romani in Germania – stiri 2019

Desi pare bizar pentru cei mai multi romani in Germania, nemtii au decis sa pastreze numele de Reichstag pentru parlament – acesta fiind de fapt si sediul celui de-al Treilea Reich. Mai pe scurt germanii si-au asumat istoria si nu vad de ce nu si-ar pastra denumirile consacrate. Sa nu uitam ca pe 27 februarie 1933, Reichstag-ul a fost incendiat, stiti voi de cine si in ce scop. Iar acum vine o veste care s-ar putea sa nu fie pe placul multor romani din Germania, cu ocazia Brexit-ului nemtii sunt gata sa primeasca in continuare specialisti britanici, fara restrictii.

Reamintim ca in Germania se pot instala antene de satelit de la Digi si alti furnizori de televiziune din Romania. Pe de alta parte sper ca ati citit articolul anterior legat de amenzile mari aplicate celor ce urmaresc ilegal filme in Germania. Pe de alta parte mi-am adus aminte de Aurelian, prietenul meu din Muchen ce lucra la BMW. Datele oficiale arata o scadere drastica a productiei de masini nemtesti produse in Germania. Scaderea productiei este de peste 9% fata de aceiasi perioada a anului trecut!

Proiectul comun dintre Germania si Rusia – Nord Stream 2 – care ar ocoli Ucraina si ar face in Europa ca Germania sa fie principalul distribuitor de gaze pune pe jar atat Uniunea Europeana cat si SUA. Asta ne arata ca nemtii joaca la doua capete ca de obicei. Asa faci cand esti prima economie europeana, nu-i asa?

Romani în Germania
Romani în Germania – știri


News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *