Germania – cel mai mare excedent bugetar
De 

i4Job


Germania a reusit sa incheie anul 2018 cu cel mai mare excedent bugetar din 1990 incoace. Daca ne gandim ca noi romanii suntem mereu pe minus, nu ne mai miram de ce pleaca atat de multi romani in Germaia. Desi nemtii se tot plangeau ca dau prea multi bani emigrantilor, in special romanilor si bulgarilor, bugetul asigurarilor sociale a iesit pe plus cu peste 58 de miliarde de euro. Parca nu-i rau, nu-i asa? Nu mai zic de cat de bine stau cei ce fac asigurari auto in Germaina! Dar nu este o surpriza pentru nimeni ca nemtii sunt mereu pe plus iar noi romanii pe minus!

Germania – cel mai mare excedent bugetar

Daca luam in calcul PIB-ul Germaniei, suma nu este asa de are, ea reprezentand sub 2%, dar in valoare nominala este destul de mare. Pe de alta parte oficial sunt anuntate peste 1,5 milioane de locuri de munca vacante! Veniturile au crescut cu 4,7% in timp ce cheltuielile au crescu ci doar 3,2%. Faptul ca au crescut ambele este de fapt dovada ca economia duduie, desi se anunta ca in 2020 vom avea recesiune in toata Europa. Previziunile sunt una, realitatea poate fi insa cu totul alta.

Cele mai mari cresteri la capitolul cheltuieli bugetare in Germania o reprezinta asigurarile sociale, este si de asteptat avand in vedere cate persoane muncesc in economia germana. Pe de alta parte se apropie dat ala care nu se va mai plati impozitul de solidaritate de 5,5% pe care il platesc germanii din vest pentru a ajuta economia din est. Si se mai zicea ca romanii nu se pot uni cu basarabenii, dar trebuie sa si vrea!

Germania - cel mai mare excedent bugetar
Germania – cel mai mare excedent bugetar


News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *