Animalele de companie in Germania. Nu am acoperis…
De 

i4Job


In Germania nu exista animale fara adapost – nu puteti lua un catelus de pe strada. Puteti cumpara un animal, de exemplu, prin anunturi pe ebay kleinanzeige, de la un crescator sau dintr-un adapost. Daca luati un caine dintr-un adapost, primii doi ani sunt scutiti de impozitul pe caine. Din adapost, de asemenea, se iau si pisici. Este de asteptat ca noii proprietari sa plateasca adapostul: pentru un caine tanar si mediu compensatia va fi de aproximativ 250 de euro, pentru o pisica de 100-150 de euro. Aceasta suma acopera partial vaccinarile si operatiile efectuate animalului in adăpost si arata ca viitorul proprietar are intentii serioase.

La proprietar intr-un termen de sase luni sau un an vor veni inspectorii din adapost sa vada daca pisica sau cainele este in regula sau daca animalul este ranit in noua casa. In adapost ajung adesea animalele adulte, pisicile mici si puiii de caini sunt luati rapid. Animalele adulte au propriile caracteristici, de exemplu, unii nu sunt gata sa locuiasca intr-o casa cu copii sau cu alte pisici si caini. Prin urmare, aceasta optiune necesita o decizie deosebit de atenta.

Mancarea este servita
Alte cheltuieli separate – hrana pentru animale. In Germania, proprietarii sunt preocupati de sanatatea animalelor de companie, astfel incat produsele alimentare sunt achizitionate de inalta calitate si, in consecinta, scumpe. Alimentele sunt selectate impreuna cu medicul veterinar.

Cand mergeti in vacanta, animalele sunt, de obicei, lasate in hoteluri pentru caini (daca nu aveti cum sa-i lasati cu nimeni altcineva). Preturile in aceste hoteluri sunt diferite, in functie de regiune, in medie este de 30 de euro pe zi.

Scorul de penalizare
Proprietarii cainilor sunt obligati sa curete murdaria dupa animalele de companie. Serviciile orasului ajuta proprietarii in aceasta chestiune: in orase exista containere speciale cu pachete pentru colectarea deseurilor de la animale de companie, iar sub acestea sunt cosuri mici, unde le puteti arunca. Cainii pot fi plimbati in locuri special desemnate, iar in parcurile din oras se instaleaza adesea semnul „Mersul cu cainele este interzis”. Cu toate acestea, chiar si in locurile permise, nu lasati „cadouri” la maturatori. Curata-ti dupa voi. Marimea amenzii pentru cantitatea de fecale de caine care nu sunt curatate depinde de regiune. In Bavaria, proprietarul unui patruped poate fi obligat sa plateasca o amenda intre 20 si 150 de euro. In Schleswig-Holstein, amenzile sunt mai mici, de la 10 la 20 de euro. Pentru pisici nu se aplica.

In Germania, sunt atenti la modul cum proprietarii comunica cu animale de companie. In cazul in care proprietarul a obosit de un caine sau o pisica si a dat animalul afara, asta il va costa scump. Dupa cum am mentionat deja, in Germania nu exista animale fara adapost, iar un animal de companie ratacitor va starni suspiciunile politiei.

A verifica al cui este animalul nu este dificil. Majoritatea animalelor de companie sunt microcipate si contin informatii despre proprietar. De asemenea, este simplu sa contactati medicii veterinari din acest oras pentru a intelege cine este proprietarul. Actiunea proprietarului va fi considerata o incalcare administrativa care se pedepseste cu amenda de pana la 25.000 de euro. Dar maltratarea unui caine sau a unei pisici poate duce la inchisoare de pana la 3 ani sau la amenda. In acest caz, cainele este scos din familie si dat in adapost. Fostului proprietar ii este interzisa sa aiba animale.

De asemenea, proprietarii care plimba cainii de luptă fara botnita si proprietari ai cainilor care se plimba cu animale de companie fara lesa in locuri publice sunt supusi unor amenzi (penalitatile variaza in functie de regiune).

Iar la pisici zero atentie – asta este educatia!
Cainele sare pe canapea, latra de indata ce vecinii intra in pridvor, sar pe alti caini la plimbare si nu se supun proprietarului. Proprietarul este furios si injura la animal, dar intr-o astfel de situatie esti singur de vina. Cu consecintele unei educatii necorespunzatoare sau, mai degraba, a absentei ei totale, se confrunta proprietarii aroganti ale animalelor.

In scolile speciale pentru caini (Hundeschule), proprietarii si animalele de companie, sub supravegherea expertilor si a instructorilor cu experienta, invata sa interactioneze, sa stabileasca contacte si sa se inteleaga, sa distribuie rolurile in cadrul uniunii (cine este responsabil aici?). Cu ajutorul exercitiilor speciale, cainii invata sa se supuna proprietarului, antreneaza comenzile. Cursurile in scolile de caini se desfasoara o data sau de doua ori pe saptamana. Costul cursurilor depinde de scoala aleasa si de concentrarea cursurilor: pregatirea puilor, clase pentru mentinerea formei fizice a cainilor adulti sau clase cu caini de lupta costa diferit. Cursurile dureaza aproximativ 3 luni. In unele clase din scoli cursurile se petrec „in conditii de teren” unde cainii aplica abilitatile dobandite la scoala.

Odata am avut sansa de a vedea un astfel de grup de „elevi” in Bautzen: in primul rand, cainii stateau pe un drum aglomerat si invatau sa nu reactioneze la trafic si multimea trecatorilor. Iar asta inseamna sa nu mirosi strainii, sa nu fugi de zgomotul masinilor si sa nu latre la o motocicleta care trece. Cainii se aflau il lese. Dupa ce a trecut aceasta etapa, grupul s-a dus la un mall cu trei etaje. Aici numarul de distrageri a crescut semnificativ. Mirosul de la o pizzerie si de la un magazin de flori, copii plangand in carucioare, muzica, o multime mai mare de oameni. Cainii isi trageau stapanii in directii diferite: sa miroase, sa incerce, sa cunoasca alti caini. Sarcina proprietarilor in acest caz, cu ajutorul comenzilor sa forteze animalul sa se supuna si sa mearga langa el, fara a fi distras de factorii straini.


News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *