Animalele de companie in Germania
De 

i4Job


Animalele de companie din Germania sunt iubite si adorate. Germanii cu placere cresc pisici si caini, hranesc pesti si chiar cresc animale exotice. In acest articol va vom spune ce fel de animale de companie au germanii, daca exista taxe pentru animale, daca se accepta sau nu animalele de companie in locuintele de inchiriat.

Potrivit portalului german Statista, numarul animalelor de companie din Germania este estimat la 34 de milioane. Daca comparati cu restul Europei, atunci numarul de animale de companie din Germania are o medalie de argint.

Cu toate acestea, in conceptul – dragostea pentru animale din alte tari si din Germania exista o diferenta. A fi proprietar de animale in Germania este o sarcina atat de importanta incat pentru multi ramane un vis de neatins.

Animalele de companie in Germania

Ce spune statistica?
Potrivit evaluarii Asociatiei Centrale a Specialistilor Zoologici (ZZF), germanii prefera mai mult pisicile si cainilor.

FACT: Cele mai populare animale sun reprezentantii felinelor – 13,7 milioane de pisici traiesc in familiile germane. Interesant este faptul ca proprietarii felinelor sunt de 1,5 ori mai putini – 8 milioane. Doar doua treimi dintre acestia au acasa o pisica, celelalti au doua sau mai multe.

Conform acestui sondaj, numarul proprietari de caini este de aproximativ zece milioane de oameni. De regula, proprietarii au doar un caine in casa, dar unii respondenti au doi sau mai multi caini. In Germania exista un numar total de 9,2 milioane de caini, printre rasele populare se numara ciobanescul german.

In Germania exista 2.26 milioane de proprietari de pasari.
Iata statistica in procente:

Pisicile – 22%
Caini – 18%
Pesti – 4%
Pasari – 4%
Reptile -1%
Alte (hamsteri etc.) – 7%
Niciun animal – 40%

„Se pare ca toata viata ta vei trai asa, fara caine …”
Pentru cei care inchiriaza casa in Germania, aceasta expresie este aproape de realitate.

FAPT: Majoritatea anunturilor pentru inchirierea unui apartament sau a unei incaperi raporteaza inadmisibilitatea de a locui cu animale.

Ii poti intelege pe proprietari: este mai greu sa reinchiriezi apartamentul daca acolo au trait animale. Poate ca camera va necesita o curatare temeinica. Este dificil sa scapi de firele de par mici chiar si cu ajutorul curatarii umede. Atunci ar fi nevoie de scuratare speciala si scumpa. In caz contrar, va fi o problema pentru alergici. Avand in vedere ca in Germania este destul de dificil de a gasi o locuinta adecvata, situatia se agraveaza, daca ai un animal de companie. Nu fiecare proprietar va dori sa aiba astfel de chiriasi, este mai usor sa refuzi de la inceput.

Daca ati avut noroc si anuntul nu indică nicio informatie despre prezenta animalelor, nu va grabiti sa va bucurati. Cititi cu atentie contractul de inchiriere de apartamente (Mietvertrag) pentru a evita problemele mai tarziu. Daca clauzele contractului nu sunt respectate (de exemplu, cu privire la animalele de casa), proprietarul are dreptul sa il rezilieze si sa-l expulzeze pe chiriasul neatent.

Conform legislatiei germane, trebuie avertizati in avans despre animalele de companie mari. Nu este necesar sa fie raportate animalele mici, existenta lor nu poate fi interzisa. Acestea includ rozatoare, iepuri si pesti.

Unii rezidenti nu avertizeaza despre pisici, considerandu-le animale mici. Cu toate acestea, aceasta este impotriva legii si riscati evacuarea timpurie din apartament.

Rezumam: cautarea unui loc de locuit cu o pisica sau un caine in brate este problematica, iar cu un caine este mai dificil. Pe masura ce ei latra se cere permisiunea locuitorilor casei de a pastra cainele. Cine este un baiat bun?

Pentru caini in Germania se platesc impozite.
Taxa depinde de locul in care traieste cainele si de rasa. Puteti vedea valoarea taxei pe site-ul orasului sau al comunitatii. In unele comunitati taxa pentru un patruped poate fi o treime din salariu, iar in altele – un cativa euro (!) pe an.

De exemplu, in Munchen taxa este de 100 de euro pe an si de 800 de euro pe an pentru cainii de vanatoare. In Saxonia Inferioara, orasul Lüneburg, impozitul pentru un caine mic, cum ar fi un Chihuahua, va fi de 70 de euro pe an, iar pentru un caine de lupta – 613 de euro pe an.

De regula, se impune o taxa ridicata pentru cainii de lupta care sunt considerati periculosi. Dar in comunitatea Steigra din Saxonia-Anhalt, proprietarii cainilor platesc un impozit de numai 10 euro, iar pe un caine de lupta – 300 de euro pe an. Chiar si mai norocosi sunt locuitorii din Etale – taxa este de numai 1 euro. Da, 1 euro pe an. Rezidentii din Mainz (186 de euro), Hagen (180 de euro), Vupertal (160 de euro). Pentru fiecare caine nou in casa, va trebui sa platiti un impozit mai mare. Deci, in acelasi Luneburg taxa pentru un caine este de 70 de euro, un caine din rasa de lupta – 613 de euro. Taxa pentru al doilea caine de 82 de euro pe an, iar urmatorul caine de vanatoare – din nou 613 de euro pe an. Aceste masuri sunt menite sa reduca numarul de caini in gospodariile germane.

Dupa inregistrare, proprietarii primesc un simbol cu un numar, care trebuie sa fie intotdeauna pe caine in timpul plimbarii.

FAPT: Intretinerea pisicilor si a altor animale mici nu este impozitata.

In plus fata de plata impozitului anual pentru caine, va trebui, de asemenea, sa cumparati asigurare medicala, asigurari de accidente si asigurari pentru daune.

Vizita la veterinar nu este inclusa in asigurare si se plateste separat. In medie, pretul unui control initial este de 40 de euro. O operatiune de sterilizare pentru caini costa aproximativ 300-400 de euro, pentru pisici 150-200 de euro. Vaccinarile pentru animale de companie nu sunt ieftine, in functie de tipul de vaccinare de 20-70 de euro. Chippingul unui animal costa 30 de euro.

Animalele de companie in Germania
Animalele de companie in Germania

VA URMA!


News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *