Asigurarile medicale in Germania
Ro 

i4Job


Si in Germania asigurarile sociale sunt obligatorii, deci orice muncitor roman sau de oricare alta nationalitate sosit la munca in va fi protejat. Deasemenea si orice persoana ce munceste legal in Germania are acces neingradit la asigurarea medicala, iar in momentul cand nu are de lucru costurile asigurarii medicale sunt preluate de catre stat, pana isi va gasii un angajator (asta poate fii si pe perioada intregii vieti daca prin absurd acea persoana nu isi va mai gasi niciodata un loc de munca).

In toate cazurile de probleme de sanatate statul suporta cheltuielile medicale, singura taxa ce va fi perceputa este in caz de internare, in valoare de 10€ pe zi, dar nu are voie sa ajunga mai mult de 280€ pe an. Deci in cazuri nefericite cand un pacient roman va trebui sa fie o perioada mai lunga de 28 de zile internat (sau va fii internat de mai multe ori in acelasi an), dupa a 28-a zi platita nu i se va mai percepe nici o taxa. Medicamentele sunt 99% compensate, si ele nu au voie sa coste pacientul mai mult de 5€ din buzunarul propriu. In cazul in care veti avea un copil nascut pe teritoriul Germaniei, chiar daca munciti si numai de o zi, acestuia i se va plati o alocatie de copii (Kindergeld) pana va implini varsta de 25 de ani.

Acest articol a fost trimis de Bogdan, in comparatie cu sistemul medical din Suedia, sper sa fie de folos romanilor din Germania, care nu stiu cum functioneaza sistemul de sanatate german.

Asigurarile de sanatate


News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *