Calatorim prin Germania (partea 1)
De 

i4Job


A calatori in confort? – Este usor cand vine vorba de Germania! Sistemul de transport al tarii este considerat pe drept unul dintre cele mai bune din toata Europa. Aproximativ 40 de aeroporturi deservesc pasagerii din toata Germania, peste 12.700 de kilometri de drumuri de mare viteza – autobahns (germana: deutsche Bahn) traverseaza tara, peste 35.000 de kilometri de cai ferate sunt conectate cu aproximativ 5.400 de statii.

Pe calea aerului, pe apa sau pe uscat, cu masina, cu autobuzul sau cu trenul – Germania ofera fiecarui calator care vine in tara o gama bogata de optiuni de calatorie in interiorul tarii, precum si o mare varietate de rute.

Care este cel mai bun mod de a calatori prin Germania? – Despre acest lucru va fi vorba in articolul nostru de astazi.

Cu avionul in Germania

Acesta este cel mai rapid mod de a ajunge din punctul A in punctul B daca se afla la o distanta considerabila unul de celalalt. Companiile aeriene precum Lufthansa, Airberlin si Germanwings ofera un numar mare de zboruri interne, preturile pentru care variaza in functie de tariful (econom sau bussiness class, standard sau „flexi”- in ultimul caz, pentru posibilitatea de a ajusta datele si ruta calatoriei mai tarziu va trebui sa platiti suplimentar ), data si ora de plecare (plecarea la o „ora incomoda” – dimineata devreme sau seara tarziu – va fi, de obicei, mai ieftina decat oricare alta; iar zborurile in weekend sau de sarbatori vor fi, cel mai probabil, mai scumpe), precum si datele de rezervare (cumparand bilete in avans sunt de obicei mai ieftine decat cu o zi inainte de zbor, cand toate locurile „cu reducere” au fost de mult timp epuizate).

Este foarte convenabil sa cautati bilete prin motoarele de cautare speciale care „scaneaza” ofertele de la zeci de companii aeriene si ofera cele mai profitabile optiuni.

Daca, sa zicem, trebuie sa ajungeti la o intalnire / interviu / nunta / subliniati optiunea / la Munchen, iar acum sunteti la Hamburg, este sens mai bine sa parcurgeti distanta de 778 de kilometri stand convenabil pe scaunul unui avion, decat sa stati intepeniti la volanul unei masini. In acest caz, ar trebui sa fiti atenti la ofertele speciale ale companiilor aeriene, de exemplu, Germanwings are adesea oferte pentru 29,99 euro de la Köln sau Stuttgart, Airberlin are si preturi favorabile pentru 49,99 euro de la Berlin si alte orase. Pretul unui bilet in acest caz va fi destul de comparabil cu pretul unui bilet de tren si nu va trebui sa faceti mai multe transferuri si sa petreceti ziua intreaga pe drum.

Daca zburati in mod regulat prin tara (sa zicem, in fiecare saptamana aveti o noua intalnire sau un nou prieten aranjeaza o nunta), atunci ar merita sa participati si la programul de acumulare de mile, si poate pana la sfarsitul anului veti zbura in unul sau doua zboruri gratuite.

Puteti compara preturile biletelor pentru diverse companii aeriene pe site-uri web speciale de pe internet.

Cu trenul in Germania

Exista multe avantaje pentru a calatori cu trenul – siguranta (Sicherheit, unul dintre conceptele cheie pentru germani), mediul (umweltfreundlich – in Germania este, de asemenea, foarte important ca totul, de la ambalajele cu suc pana la vehicule sa nu dauneze mediului) . In tren va puteti bucura de peisajul din afara ferestrei, sa ascultati muzica, sa ascultati conversatiile colegilor de calatorie, sa priviti un film pe un laptop, sa va uitati la o fata draguta care sta cu doua fotolii in fata sau sa cititi o carte pe care v-ati dorit de mult timp sa o cititi. Puteti dormi in tren, sa faceti cunostinta cu alti pasageri, sa mancati, sa va machiati la toaleta – in general, exista o multime de lucruri pentru care nu aveati suficient timp inainte de calatorie.

Germanii calatoresc mult si cu placere cu trenul, multe clase scolare merg deseori in orasele vecine nu cu autobuzul, ci cu trenul. Exista un tip special de germani, asa-numitii „pendleri” (germ. Pendler) – cei care traiesc intr-un oras si merg regulat la munca in altul. Exista scolari care traiesc intr-un sat mic si calatoresc in fiecare zi pentru a studia la un gimnaziu de prestigiu timp de 40 de minute cu trenul incolo si incoace. Exista studenti care studiaza in acelasi oras, iar in weekend aceleasi 40-60 de minute sau mai mult merg acasa cu trenul. Nu este neobisnuit ca germanii sa locuiasca intr-un oras si sa lucreze in altul. Aici, timpul si distanta sunt estimate diferit. Aici 40 de minute si 50 de kilometri cu trenul dintr-un oras in altul sunt mai aproape si mai repede decat aceleasi 40 de minute in trafic pe drumulspre casa in alte tari.

Despre ce tipuri de trenuri sunt in Germania, cum sa cumparati un bilet, ce reduceri si oferte speciale exista va fi descris intr-un articol detaliat pe site-ul nostru.

De asemenea, veti afla din urmatorul articol si aceste subiecte:
– Unde puteti inchiria o masina in Germania?
Cat costa sa mergi de la Berlin la Munchen cu autobuzul?
– Ce este mitfahrzentrale?

Si o mulțime de alte informatii interesante si utile! Ramaneti cu noi!


News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.