Calatorim prin Germania (partea 2)
De 

i4Job


In prima parte a articolului, am descris cum puteti calatori prin Germania cu avionul si trenul. Acum este timpul pentru autobuze si mașini:

Autobuz: Cel mai adesea, locuitorii din zone indepartate si suburbii unde nu exista metrou sau S-bahn la serviciu, precum si scolarii si pensionarii in excursii merg cu autobuzul.

In plus, unele rute de autobuz intre marile orase din Germania sunt foarte populare in randul studentilor, deoarece este mai ieftin decat „bahn” (de la germ. „Deutsche Bahn” – acesta este numele celei mai mari si celebre retele feroviare din Germania) si pentru scolari, pentru studenti si tineri (cei care nu au inca 26 de ani) se aplica reduceri.

Celebra companie de autobuze Berlin Linien Bus, la un moment dat, in publicitate s-a concentrat pe preturile biletelor ieftine, datorita carora au reusit sa atraga un numar mare de clienti. In fiecare zi sunt 8 rute de la Berlin la Dresda pentru doar 15 euro, 12 rute catre Hamburg, Berlin-Leipzig, Berlin-Munchen pentru doar 34 pana la 47 de euro maxim! Exista, de asemenea, multe optiuni ieftine pentru a ajunge de la Köln in orasele din apropiere cu autobuzul, dar, in general, acest lucru este mai potrivit pentru orasele mari.

Avantajele calatoriei cu autobuzul sunt pretul redus si disponibilitatea, minus – durata lor (de exemplu, nu toata lumea poate „rabda” la 9 ore de la Berlin la Munchen).

Masina: Puteti inchiria o masina si puteti face o excursie pe autobahn. Printre cele mai cunoscute companii de inchirieri auto se numara Hertz si Avis. Puteti inchiria o masina intr-un loc, si s-o predati intr-un altul – sa zicem, ajungeti pe 10 la Frankfurt si zburati pe 20 de la Berlin. Nu este nicio problema, veniti la biroul de inchiriere auto de la aeroport (si chiar mai bine, faceti rezervare in avans pe Internet), alegeti cea mai buna optiune, card de credit, document de identitate, permis de conducere – und das war’s!

Preturile variaza in functie de clasa masinii, varsta si experienta dvs. de conducere – dac aveti peste 70 de ani sau mai putin de 25 de ani sau daca tocmai ati obtinut permisul de conducere, va trebui sa platiti in plus. De regula, vi se ofera o masina cu un rezervor complet plin, ceea ce inseamna ca inainte de a-l preda inapoi, va trebui cu siguranta sa realimentati. Pretul de inchiriere poate include si: asigurare completa (Vollkaskoversicherung sau prescurtat Vollkasko), asigurare de furt auto (Diebstahlschutz), un numar nelimitat de kilometri (Unbegrenzte Kilometer), GPS-navigator (Navi).

Destul de ciudat, pe una dintre cele mai ieftine optiuni pentru inchirierea unei masini am gasit-o in meniul de service deutsche bahn. Serviciul se numeste Flinkster si este disponibil in peste 140 de orase din Germania. Pentru un pret ridicol de 1,5 euro pe ora, puteti inchiria o masina mica cu sigla companiei, cu toate acestea, trebuie sa va inregistrati in avans pe site-ul companiei Flinkster, sa obtineti un card de client, sa rezervati o masina pe site sau prin telefon – und los geht es !

Mitfahrgelegenheit: Mitfahrt, Mitfahrgelegenheit – aceste cuvinte in germana inseamna „insotitor”. Mitfahren – „a merge impreuna”. Una dintre cele mai ieftine si, cel mai important, interesante modalitati de a calatori! Ideal pentru persoanele tinere, sociabile, care sunt libere sa aleaga data si ora calatoriei. Cum functioneaza:

Accesam site-ul mitfahrgelegenheit, selectam locul de plecare (von), unde vrem sa mergem (nach), data (Datum) si facem clic pe „cautare” (suchen). Daca pentru dvs. nu conteaza in ce zi mergeti, alegeti „beliebig”. Drept urmare, obtineti o lista de oferte (Angebote) de la persoanele inregistrate pe acest site care merg pe aceeasi ruta in acea zi si au un loc liber in masina, asa ca ar fi fericiti sa ia pe cineva cu ei. De regula, soferul indica imediat pretul intr-un mesaj pe site, sau acesta este negociat telefonic, in functie de faptul ca veti calatori pana la capat sau doar o parte din drum.

Este important sa telefonati din timp, sa discutati despre locul de intalnire si unde soferul va poate lasa, este bine sa scrieti din nou un SMS ca confirmare ca nu v-ati razgandit in ultimul moment si ca calatoriti cu adevarat. Cu toate acestea, se poate intampla ca soferul insusi sa se razgandeasca si sa uite sa va avertizeze in acest sens si degeaba sa-l asteptati in parcarea din apropierea statiei, dar acest lucru se intampla foarte rar. In acest caz, se scrie o recenzie negativa pe site despre sofer si se plaseaza pe „lista neagra” cu o explicatie a motivelor.

Site-ul stocheaza datele despre sofer, numarul masinii sale, informatiile de contact, astfel incat acest lucru este complet sigur. In plus, intotdeauna puteti scrie un SMS prietenilor, cu cine si de unde mergeti. Pentru fete exista „Fahrt von Frauen für Frauen„, in acest caz atat soferul, cat si toti pasagerii vor fi femei.

Exista, de asemenea, mitfahrt si in tren, cand cineva a cumparat bilete pentru un grup de pana la cinci persoane si invita doritorii sa calatoreasca impreuna si sa imparta pretul la toti calatorii.

In plus, daca nu exista o oferta potrivita in directia in care aveti nevoie, puteti sa scrieti Gesuch – un anunt despre cautarea insotitorilor de calatorie.

Deci, dupa cum vedeti, exista multe moduri diferite de a calatori prin Germania si fiecare decide ce ii place cel mai mult, si ce isi poate permite. Poate dupa ce cititi acest articol, decideti in general ca niciuna dintre metodele de mai sus nu vi se potriveste. De ce nu? Deodata vreti sa cuceriti Germania cu bicicleta? Cu siguranta va vom spune mai multe despre acest lucru intr-unul din articolele urmatoare. Urmariti stirile de pe site! Calatorii placute! Und eine angenehme Reise!

Călătorim prin Germania
Călătorim prin Germania (partea 2)


News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.