Despre statiunile din Germania (I)
De 

i4Job


Cei mai multi dintre noi asociem statiunile germane cu Baden-Baden. Intre timp, intreaga tara, dinspre Marea Nordica si Baltica pana la sudul Bavariei, este complet acoperita de orase si sate minunate care si-au anuntat statiunile drept destinatii turistice in urma cu 200-300 de ani.

Aceste oaze sunt adesea situate in imediata apropiere a mega structurilor industriale. Dar, datorita preocuparii ecologice germane, mediul urban nu dauneaza masivelor naturale aflate de la douazeci pana la treizeci de minute de ele. Aceasta imprejurare va permite sa combinati excursiile si muzeele cu recreerea pe malul marii sau pe ape, in hoteluri de prima clasă, sa faceti bai minerale si sa practicati calaria sau golful. Nimeni nu va va obliga sa va tratati si sa urmati instructiunile medicilor, dar a merge la un spa din Germania este o modalitate sigura de a te relaxa, recupera, simti un surplus de energie.
In urma cu doar cativa ani, toate aceste minunate parcuri si hoteluri erau pline de germani, care, folosind sistemul de asigurari de sanatate, se odihneau aici aproape gratuit. Insa statul a considerat ca propriii cetateni ar trebui sa isi plateasca singuri vacanta, chiar daca nu costul complet, cel putin o parte din ea – iar germanii au preferat sa mearga ieftin in Turcia. Dar in Warnemünde si Wiesbaden au aparut britanicii alaturi de americani. Ei vin acolo in vacanta – pentru o saptamana sau doua, sau chiar doar pentru weekend – dupa o deplasare obositoare.

Sa presupunem ca ati ajuns la Frankfurt pentru un congres sau o expozitie. Trei sau patru zile de expozitie va scurf de puteri – si este timpul sa mergeti undeva in weekend pentru a va restabili fortele. In douazeci de minute, cu masina sau cu trenul, ajungeti la periferia regiunii Rin-Maine. Acolo, unde printre padurile care acopera Muntele Taunus, la izvoarele minerale descoperite la inceputul secolului trecut, se afla orasul Bad Homburg. Inainte de Primul Razboi Mondial, monarhii si inalta societate europeana se intalneau aici. Apoi, in Bad Homburg, a existat un cazinou cu numele indiscret „Mother Monte Carlo” si un parc bine ingrijit, care gazduieste cel mai vechi teren de golf din Germania si primul teren de tenis din Europa. Si cel mai important, ceea ce este izbitor: vegetatia tropicala si mirosurile imbatatoare.

Turul include un masaj general in baile Kaiser Wilhelm, o sesiune de terapie sonora in acelasi loc, o piscina termala, o vizita la cel mai cunoscut bar de tenis de dans din tara, o excursie la Castelul Bad Homburg Landgrave. In acelasi timp, aveti dreptul de a intra gratuit in cazinou, cu un jeton de joc DM10 si o „cina gourmet” in restaurantul cazinoului. Din experienta va pot spune ca restaurantele din casele de jocuri de noroc sunt de obicei mult mai scumpe decat in cele mai respectabile hoteluri si doar cina la cazinou face jumatate din costul turului.

Si cat de grozav este la marea Baltica Germana. Orasul hanseatic Rostock a dobandit statiunea Warnemunde in 1323. Iar acum 180 de ani, primii turisti au ajuns aici, atrasi de o plaja de 14 kilometri de nisip alb baltic, un peisaj frumos Mecklenburg, case de pescuit, iahturi, restaurante. Aici putine s-a schimbat de atunci, doar progresele tehnologiei medicale moderne s-au adaugat la valorile naturale ale lui Warnemünde. Si relaxarea normala aici astazi este de neconceput, fara cazi cu hidromasaj, fara saune si bai romane, fara talasoterapie si alte masuri de imbunatatire a sanatatii, cum ar fi ambalajele cu alge marine.

Warnemunde
Orasul hanseatic Rostock a dobandit statiunea Warnemunde

Va e teama ca nu va placea? Insa nu veti fi bolnavi un an. Un examen medical obligatoriu este adaugat la toate – pentru cazul in care o procedura va poate fi daunatoare. Puteti lua cu usurinta un copil cu dvs. – in statiunile germane, de regula, exista cineva care sa aiba grija de el. Mai mult, in Germania sunt intelegatori cu faptul ca turistii aduc animalele de companie in statiune cu ei.

Nu-i cu nimic mai rau sa mergeti la poalele Padurii Negre de Sud, la Bad Krozingen – acolo unde se intalnesc granitele Germaniei, Frantei si Elvetiei. Aici, apropo, este minunat sa te relaxezi nu numai vara, ci si in septembrie-octombrie: primavara vine devreme si toamna este lunga si calda. Programul de o saptamana la poalele Padurii Negre include o lista lunga de delicii. Cum ar fi: bazinul cu dioxid de carbon, baie aromatica, masaj general si masaj pentru picioare, gimnastica cu apa si sesiune de relaxare musculara, proceduri cosmetice pentru fata si corp, ciclism cu ghid, pedichiura, manichiura si bazin termal.


News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *