Despre statiunile din Germania (II)
De 

i4Job


In apropierea granitei cu Austria, intre Salzburg si Lacul Chiemsee se afla Bad Reichenhall – deci ati ajuns in Alpi. Acest loc isi datoreaza faima initiala extravagantului romantic Ludwig I, regele bavarez, socat de frumusetea Alpilor si care iubea sa se relaxeze aici. Ludwig a murit, dar reclama regala si-a facut treaba, iar numele „Bad Reichenhall”, care nu oricine ar putea sa-l pronunte, a devenit in Europa un sinonim pentru o statiune de elita. Desigur, aerul de munte, izvoarele de sare si namolul vindecator descoperit aici in secolul trecut contribuie la tratarea bronsitei, astmului si a altor boli asociate cu sistemul respirator – dar, mai important, este si un moment bun pentru a petrece timp aici. Mergand in munti, admirand casele „moderne” de inceput de secolul trecut, mergand in excursii la Salzburg, Chiemsee sau Königssee.

Numele mai cunoscut urechii este Wiesbaden. Gloria statiunii a fost inradacinata pe vremea romanilor, dar abia la mijlocul secolului trecut, cand persoanele incoronate au inceput sa vina aici, Wiesbaden s-a transformat intr-o statiune regala.
Langa faimoasa clinica de diagnostic Visbaden – una dintre cele mai multe de acest fel din Europa – se afla excelentul hotel Aukamm, proprietate privata. Nimeni nu va impune o examinare intr-o clinica, dar retineti ca, anume pentru diagnostica, oamenii vin aici din intreaga lume. Insa va puteti bucura de apa unuia dintre cele 26 de izvoare termale – de asemenea utile. Sarbatorile din Wiesbaden sunt, de asemenea, atractive, deoarece nu trebuie sa mergeti in orasul invecinat de dragul programului cultural. Cei mai cunoscuti interpreti sunt invitati si concerteaza la teatrul de opera local, iar festivalurile, inclusiv unele foarte prestigioase, se desfasoara continuu, mai ales in timpul sezonului. Si, desigur, toata lumea merge la cazinou.
Aici va puteti trata (chic Park-Hotel este conectat la celebrul spital „Villa Stefania”) sau va puteti relaxa pur si simplu. Si tineti minte „Intins pe fundul baii in apa limpede, te simti ca un inger alb ca zapada”. Aceasta este din observatiile aceluiasi Mark Twain.

Pe langa Baden-Baden si Wiesbaden, gloria statiunilor „regale” se extinde si la Kissingen Bad Badingen. La o altitudine de 200-250 metri deasupra nivelului marii, va puteti implica in pescuit, vanatoare, golf, tenis, inot, calarie …

Iar daca doriti, mergeti la Bad Wildungen, in Muntii Ardezie, in padure, la Lacul Edersee. Toate aceleasi masaje, piscine, obisnuite si carbonice, cursuri de infrumusetare, un centru de fitness – si cina la lumina lumanarilor. Doamnele triste singure merg deseori in acest loc si adesea fac cunostinte placute. Sau alegeti Bad Waldsee in Swabia. Orasul este renumit pentru turba medicinala – „aurul negru al Suvetei Superioare” si este literalmente impachetat cu monumente din epoca baroca. Aici, un program de wellness foarte amuzant (terapie de dans, antrenament senzorial, gimnastica pentru minte) este atasat de un tratament terapeutic complet traditional – namoluri, jacuzzi cu extracte naturale, acupresiune. Si principalul eveniment de divertisment – o vizita la Muzeul canii de bere din Bad Schussenried si o degustare de bere.

In general, unele degustari cu slab continut de alcool sunt un plus obisnuit de relaxare. In functie de locatia statiunii, veti incerca vin sau bere. In Bad Sulz, in Valea Ilma, in Turingia, incearcati vinul rar Mueller-Thurgau (turneul se numeste „Scaldat cu muzica in Toscana de Est”). Si, in acelasi timp, mergeti la Weimar si Auerstadt pentru o excursie. In Bad Neuenahr, situat in valea raului Ar – afluent al Rinului – este de la sine inteles, Rinul. Si distrati-va cu aqua aerobic, masaje relaxante si un cocktail pentru a consolida sistemul imunitar. Programul in ansamblul sau este numit nici mai mult nici mai putin decat o „Simfonie a senzatiilor”. Placut. Salzuflen Bad din Padurea Teutoburg convinge sa incercati influenta „Viselor muzicale” – gimnastica intr-o piscina cu apa minerala calda. Pe baza acestei ape, aici a fost dezvoltat un intreg sistem medical-cosmetic multietajat.
Exista, de asemenea, „Zilele Sanatatii” in orasul Bad Meinberg – este mentionat in analele din anul 978 ca Meinburgen. Dupa un mileniu, aceeassi atmosfera rurala idilica. Dintre parcurile locale, Silvatikum iese in evidenta – singurul parc din Germania pe teritoriul caruia sunt reprezentate peisajele forestiere din Japonia, Caucaz si Orientul Mijlociu. Este caracteristic faptul ca orice bilet aici include neaparat o vizita la un concert sau spectacol – pentru sanatate.

Este clar ca fiecare statiune, pe langa functia generala de sanatate si statiune, poarta si una medicala – daca sanatatea o cere. Unele locuri sunt mai utile pentru persoanele cu vene rele, altele pentru cei cu probleme la coloana vertebrala, iar altele pentru bolnavii de alergie. Pe altii ii convinge sa faca yoga – din toate in acelasi timp. Orice companie de turism specializata in statiunile germane va va informa in aceasta privinta. Dar toata lumea vrea sa scape de lipsa respiratiei, excesul de greutate, celulita etc. Fara sa inghititi pastile si sa mergeti la spital.

Va puteti imagina cat costa orice procedura de inalta calitate sau masajul potrivit intr-un salon de infrumusetare? Toate aceste evenimente, luate impreuna, in patria noastra vor fi egalate cu suma pe care va incadrati intr-o statiune germana. Cu cazare si mese. Doar acasa, cel mai probabil, niciodata nu te-ai gandi sa faci asta. Iar acolo veti profita ascultator de orice ocazie pentru a va imbunatati bunastarea. Si in acelasi timp, veti vedea locuri minunate care nu au pierdut farmecul secolelor, dar care au reusit sa gasească luciul modernitatii. Totul este chiar acolo, la timp si la cel mai inalt nivel. Cine a fost in Germania stie.


News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.