Landurile Germaniei: Brandenburg si Berlin
De 

i4Job


Brandenburg (Brandenburgland)

Brandenburgul este bogat in peisaje forestiere, lacuri, mlastini si paduri de pin. Tinutul sarac si nisipos din Brandenburg este destinat in primul rand pentru plantarea cartofilor si secara. Graul, sfecla de zahar si chiar tutunul sunt cultivate pe pamanturile prolifice din Uckermark si Oderbrüchs. In jurul Berlinului si in padurea Spreewald se cultiva fructe si sporeste cresterea animalelor.
Minele de carbune maro (la Senftenberg) si fabricile textile (Guben, Forst, Cottbus) pot fi gasite in Niederlausitz.
Brandenburg se invecineaza la vest cu Sachsen-Anhalt, la nord cu Mecklenburg-Vorpommern, la est cu Polonia, la sud cu Sachsen si, dupa cum am mentionat mai sus, inima Brandenburgului este statul federal Berlin.
Tinutul initial al Brandenburgului si cea mai mare provincie a fostei Prusii se numea candva, de asemenea, si Kurmark.
Brandenburg face parte din zonele joase din nord, cu peisajele Prignitz, Uckermark, Neumark, Havelland, Mittelmark, Spreewald si Niederlausitz.

Berlin

In Berlin, care este acum din nou capitala Germaniei, traiesc 3.459.000 de persoane pe 890 de km². Aceasta constituie 4% din populatia germana. Printre structurile arhitecturale care au supravietuit dupa al doilea razboi mondial, poarta Brandenburg (Brandenburger Tor) cu noul Quadriga din 1958, Monumentul Victoriei (die Siegessaeuele, 1869-1873), das Zeughaus (azi Muzeul Istoriei Germaniei), die gotische Marienkirche si Neue Wache (azi monument antifascist). Au fost reconstruite: Opera de Stat din Germania (die Deutsche Staatsoper), Reichstag (die Reichstagsgebaude), Castelul Bellevue (das Scloss Bellevue 1785, din 1959 castelul a fost sediul Biroului ministerial federal german) si Castelul Charlottenburg (das Schloss Charlottenburg, Secolul XVII-XVIII). Exista, de asemenea, multe cladiri noi care nu pot fi trecute cu vederea. Una dintre structurile nou construite este turnul de televiziune din Berlin cu o inaltime de 360 m, precum si cladirea Congresului (Kongresshalle), Hansaviertel (das Hansaviertel), biblioteca orasului (die Staatsbibliothek), centrul international de congrese (das Internationale Congress Centrum = ICC), filarmonica (die Philharmonie Eurocenter (das Europa-Center) si bisericile moderne precum Kaiser-Wilhelm-Gedehtnisskirche (Kaiser-Wilhelm-Gedaechtnisskirche).

Berlinul in Germania ocupa un loc de frunte in domeniul artei, culturii si stiintei. La Berlin, exista Universitatea Libera (die Freie Universitaet din 1948), Universitatea Tehnica (die Technische Universitaet din 1879), scoli superioare de arta si muzica, Curtea Administrativa Federala (Bundesverwaltungsgericht), multe institutii de stat, institute de cercetare, biblioteci de stat , teatre (Schiller- Theatre, Schlossparktheater), galerii, muzee precum Insula muzeului (Museeninsel) cu muzeele Pergamonmuseum, Stiftung-Preisischer Kulturbesitz, gradini botanice si zoologice, multe statii de televiziune si radio sali de concerte, printre care faimoasa estrada verde din Berlin (die Berliner Waldbuhne) si multe altele.
Berlinul, cel mai mare si mai divers oras industrial din Germania, in principal in domeniile ingineriei electrice, ingineriei mecanice, imbracamintei, produselor optice si chimice, mobilierului, industriei alimentare si hartiei.
Spatiul mare de expozitii din apropierea turnului de televiziune a facut din Berlin unul dintre principalele orase expozitionale germane.
Berlinul a evoluat la punctul de adunare a multor drumuri comerciale. Portul fluvial si aeroporturile din Tegel, Tempelhof si Schoenefeld fac din Berlin un centru de transport important, in special in regiunile nordice si mijlocii germane.

Berlinul este situat la confluenta raului Spree in raul Havel, pe canalele de transport care leaga Berlinul de raurile Elba si Oder. Berlinul se invecineaza numai cu statul federal Brandenburg. Berlinul este acoperit de paduri cu aproximativ 17%. Exista astfel de paduri si zone verzi precum Spandau Tegel, Stadtforste Grunewald, Düppel, Dueppel, Koepnik, Dahme si Gruenau. Tot in Berlin exista mai multe lacuri. Celebrele lacuri din Berlin sunt: Tegler See, Lacul Wannsee, Schlachtensee, Schlachtensee, der Gruenewaldsee, Müggelsee si Lacul Rummelsburger der Rummelsburger.

Berlin
Berlinul, cel mai mare si mai divers oras industrial din Germania


News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.