Landurile Germaniei: Bremen si Hamburg
De 

i4Job


Forta economica a Saxoniei Inferioare consta in bogatia sa funciara, cum ar fi sarurile de roca si potasiu, petrol, gaz, lignit, minereu de fier si kieselguhr. Sectoare industriale importante sunt industria auto (uzine VW din Wolfsburg), constructia de nave si pescuitul.
In unele regiuni din Saxonia Inferioara, in special pe tarmurile Marii Nordului si pe Insulele Frizone de Est, turismul joaca un rol foarte important. De aceea, exista multe parcuri, zone verzi care fac viata turistilor si mai placuta si mai romantica.

Saxonia Inferioara se invecineaza la nord cu insulele est-frizone in Marea Nordului si Schleswig-Holstein, la vest cu Olanda, la sud-vest cu Renania de Nord-Westfalia, la sud cu Hesse, la sud-est cu Turingia, la est cu Sachsen Anhalt, iar in nord-est cu Mecklenburg-Vorpommern. Saxonia Inferioara ocupa partea de nord-est a Germaniei.
Pe partea de jos a zonei joase se afla peisajele de munte a Saxonului de jos si dealuri (Wesergebirge, Osnabrucker Bergland, Lappwald, Deister, Süntel, Itch, Hils, Zolling), care apartin deja diviziunii montane central-germane.
Partea de nord a Saxoniei Inferioare este foarte diferita de cea de jos a landurilor. De-a lungul coastei Marii Nordului, exista numeroase zone mari si slab cultivate de pustii si mlastini.

Hamburg este al doilea oras ca marime din Germania si un stat federal independent. HAMBURG are o populatie de 1,7 milioane de locuitori. Este situat pe malurile raurilor Alster si Elbe. Portul ocupa 1/8 din oras.
Centrul economic din Hamburg este portul sau. Aici este cel mai mare mare si al patrulea port fluvial ca marime din Germania. Pe langa constructiile navale traditionale, multe alte sectoare industriale, cum ar fi industria electrica, chimica, metalica si petroliera, infloresc in

Hamburg

Hamburg este resedinta a numeroase companii comerciale, institutii economice, banci si organizatii de asigurari. In plus, Hamburg este considerat si cel mai important oraa de presa din Germania.
Faimoasa in intreaga lume este gradina botanica si menageria Hadenbecks.
Simbolul orasului este „Michel” din Hamburg, un turn de 132 de metri al bisericii St. Michaelkirche.
Hamburgul este situat intre Schleswig-Holstein in nord si Saxonia Inferioara in sud. Este situat pe ambele parti ale raului Elba, la aproximativ 110 km distanta de locul unde Elba se varsa in Marea Baltica. Aici raurile Alster si Bille sunt adiacente acesteia.

Bremen
Landurile Germaniei: Bremen si Hamburg


News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.