Landurile Germaniei: Hessen si Mecklenburg-Vorpommern
De 

i4Job


Hessen este al cincea land dupa suprafata terestra din Germania. 7,3% din totalul populatiei germane traieste aici. Aproape o treime din populatia landului traieste in regiunea Rin-Main. Hessen este foarte bogat in paduri: 39% din suprafata sa sunt paduri. Dupa acest indicator, Hessen se afla pe primul loc printre restul statelor federale din Germania. Acest pamant este cunoscut pentru podgoriile si izvoarele sale tamaduitoare.

Comorile terestre importante din Hessen sunt sarea de potasiu, petrolul, gazul si carbunele brun. Principalul rol economic il detine metropola Frankfurt pe Main. Acolo se afla multe resedinte ale bancilor germane si straine din intreaga lume.
De exemplu, Banca Centrala Europeana, care decide asupra noii monede europene comune, si Commerzbank, a carei cladire este cea mai inalta institutie din Europa. Din cauza atator zgarie-nori, Frankfurt are de ceva timp nume noi, precum „Manhattan” sau „Chicago on Main”.

Regiunea industriala Rin-Main este considerata una dintre cele mai mari si mai importante din Germania. Nu e de mirare ca Rin-Main s-a dezvoltat atat de mult. Dar cea mai importanta realizare a regiunii Rin-Main este aeroportul sau. Aeroportul Rin-Main din Frankfurt nu este doar cel mai mare din Germania, ci si al doilea din Europa dupa aeroportul din Londra. Locatia sa centrala din inima Europei il face un punct de legatura foarte important pentru traficul aerian international. Aproximativ 40.000.000 de pasageri folosesc Aeroportul Frankfurt in fiecare an. Si aceasta nu este limita, avantajele acestui land pot fi listate la nesfarsit, precum si la regiunile Rin-Ruhr, Berlin si in multe alte regiuni ale Germaniei. De asemenea, este important, probabil, ca in Frankfurt se afla cel de-a patra cea mare bursa financiara (dupa New York, Tokyo si Londra).

Hessen
Hessen

Mecklenburg-Vorpommern

Acest stat federal este situat in nord-estul Germaniei si are iesire la Marea Baltică – aici traiesc doar 1,5 milioane de oameni. Capitala este orasul Schwerin.

„Tara cu o mie de lacuri” este numita Mecklenburg-Vorpommern, pe acest teren in trecutul indepartat a trecut un ghetar. Cel mai mare lac Mueritz are o suprafata de 117 km.patrati. De asemenea, este de remarcat coasta Marii Baltice si cea mai mare insula din Germania, Ruegen, cu celebrele stanci de creta. In total, in Mecklenburg-Vorpommern sunt 270 de rezervatii naturale si peisagistice, 3 parcuri nationale. In acest land federal se cultiva cereale, cartofi si rapita. Aduce venituri si pescuitul. Intreprinderile industriale se dezvolta: industria de constructii, constructii navale, de produse alimentare, prelucrarea lemnului, fabricarea de masini si unelte. Stralsund, Wismar, Rostock, Greifswald – orase comerciale. Aceste porturi au o traditie comerciala veche de secole cu tarile scandinave. Pe vremuri, existau universitati in Rostock si Greifswald.

Nenumarate monumente de arhitectura medievala au fost pastrate si sunt acum restaurate in fostele orase hanseatice, de exemplu, Palatul Schwerin cu 300 de turnuri – fosta resedinta a Marilor Duci din Mecklenburg-Schwerin. In acest oras de un interes deosebit se bucura Muzeul de Arta de Stat, cu o bogata colectie de tablouri olandeze si flamande din secolul XVII si catedrala. Au fost bine conservate constructiile medievale de aparare din Neubrandenburg. Peste 10 milioane de turisti viziteaza Mecklenburg-Vorpommern anual. O preocupare speciala a autoritatilor este de a pastra frumusetea si puritatea naturii atunci cand dezvolta turismul. Un alt fapt curios: pe acest cer, deasupra pajistilor, padurilor, lacurilor, a zburat cu planorul proiectat de el pionierul si inginerul aeronautic Otto Lilental (1848-1896).

Mecklenburg-Vorpommern
Mecklenburg-Vorpommern – romani în Germania


News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *