Landurile Germaniei: Baden-Wuerttemberg si Bavaria
De 

i4Job


Stema landului Baden-Wuerttemberg este o coroana cu 3 lei. In Baden-Württemberg traieste 12,6% din populatia Germaniei.
Desi aici sunt foarte putine minerale, industrializarea are loc si aici. Centrele industriei de produse finite (industria metalelor, articole din piele, textile, automobile) sunt Freiburg, Karlsruhe, Mannheim, Pforzheim si Stuttgart. Industriile traditionale sunt industria ceasurilor (Suedschwarzwald) si a pietrelor pretioase (Pforzheim).

Pamantul fertil din Baden-Württemberg si clima blanda favorizeaza agricultura si silvicultura. Aici se creste ovaz, secara, cartofi, legume, fructe si tutun, precum si multe podgorii cu vita de vie.
Datorita bogatiei sale forestiere, a numeroaselor izvoare vindecatoare si a oportunitatilor favorabile pentru sporturile de iarna, aici infloreste turismul, care aduce un venit important.
Baden-Wurttemberg este situat in sud-vestul Germaniei. Se invecineaza la vest cu Franta, in nord-vest cu Renania-Palatinat, la nord cu Hesse, la est cu Bavaria si in sud cu Elvetia.
In vest, acest land acopera tinutul inalt al Rinului, unde raul Rin desparte Germania de Franta.
In sud-est, Padurea Neagra este conectata la Baden-Württemberg. Mai la sud se afla Alpii Swabian, cu zona izvoarelor Donau. In nordul landului se afla Padurea Odenwald. O artera importanta a Baden-Württemberg este raul Neckar, care curge pe tot landul si din el curg Enz, Kocher si Jagst.

Baden-Württemberg

Bavaria este cel mai mare stat federal din Germania. Dupa Renania de Nord-Westfalia, aici locuieste o mare parte (14,6%) din populatia germana. Populatia bavareza provine initial din trei grupuri populare: franci, schwab si bavarezi. 70% dintre bavarezi (exact opusul populatiei Schleswig-Holstein) sunt catolici.
Agricultura se desfasoara in principal in nordul muntilor alpini.
Cele mai importante obiective industriale din Bavaria sunt situate, ca si in alte regiuni ale Germaniei, in orasele mari precum München, Erlangen, Nürnberg, Augsburg si Asafensburg. Industria in aceste regiuni: inginerie mecanica, industrie electrica si hartie. Langa raurile Inn, Als si Salzach se afla asaa-numitul triunghi chimic. Centrul de rafinare a uleiului este situat in Ingolstadt.
A treia sursa de venit pentru Bavaria este turismul. Bavaria este considerata un land de odihna. Datorita frumusetii unice a peisajelor sale si a infrastructurii bine dezvoltate, precum si a poalelor alpine si a Alpilor Bavarezi, a fost si este o destinatie preferata pentru turisti, in orice moment al anului.
Bavaria ocupa intreaga parte de sud-est a Germaniei. Se invecineaza la vest cu Baden-Württemberg, in nord-vest cu Hesse, la nord cu Turingia si o mica parte a Saxoniei, la est cu Republica Ceha si in sud cu Austria.
In est, Bavaria include o parte din padurea Frankenwald, muntii Fichtelgebirge, parti din padurile Oberpfalzer si Buemerval. In sud in Bavaria sunt multii Alpi, in vest, landul svaba a Stufenland ai in nordul Spessart si Rennes.
In Bavaria, exista trei partii ale unui peisaj mare german: partea germana a nordului Kalkalpen si Alpii cu lacurile sale atractive, „Schottisch ebene”, cu un teren de dealuri minunate care se intind pana la raul Donau si landurile germane cu peisaje diverse.

Bavaria
Bavaria ocupa întreaga parte de sud-est a Germaniei


News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *