Vacanta in Germania poate fi si ieftina
De 

i4Job


Platind o taxa anuala de 12 euro, tinerii sub 26 de ani pot folosi serviciile ieftine ale unuia dintre cele 600 de hoteluri pentru tineri din Germania sau 4.000 de tabere din intreaga lume.

Cel mai probabil tuturor le place sa calatoreasca, dar tinerii sunt deosebit de mobili si curiosi. Insa in acelasi timp, tinerii nu au intotdeauna suficienti bani pentru tururi scumpe si hoteluri de lux. Prin urmare, campingurile speciale pentru calatorii tineri sunt atat de populare in Germania, unde atmosfera este modesta, dar pretul este accesibil.

Ideea s-a nascut despre astfel de „hanuri” ieftine pentru tineret intr-o noapte furtunoasa in urma cu aproape o suta de ani. Atunci, profesorul Richard Schirrmann, calatorind cu un grup de studenti, a gasit adapost pentru el si studentii sai pentru o noapte in incinta unei scolii din calea lor si astfel a pus bazele unui nou tip de hotel, care este foarte solicitat in timpul unor plimbari prin intreaga lume.

Recent, aceste hoteluri se confrunta cu un adevarat boom. Numai in Berlin, in ultimii doi ani, au fost deschise peste 20 de pensiuni noi pentru tineri, cum ar fi, de exemplu, „Sunflower Hostel” sau „Clubhouse Hostel”. Calatorii sunt atrasi nu numai de preturile mici pentru o noapte, ci si de atmosfera relaxata speciala a unor astfel de hoteluri unde se obisnuieste sa se poarte discutii despre una-alta cu un strain la micul dejun, sa aranjezi o partida de tenis de masa cu o noua cunostinta si seara sa privesti televizorul sau sa citesti un ziar intr-o camera comuna special amenajata.

Unele dintre aceste hoteluri ies in evidenta prin imaginea lor speciala care raspunde intereselor grupurilor individuale de oaspeti. Baza turistica „Mitter’s Backpacker”, situata pe Schossestrasse din Berlin, de exemplu, se adreseaza iubitorilor de arta: camerele de hotel din ea sunt decorate cu sculpturi metalice si picturi de perete. Iar „BaxPax Hostel” ofera un tip special de cazare pentru fanii de masini – in loc de un pat obisnuit, li se va oferi un Volkswagen „gandac” special echipat.

Hotelurile pentru tineret accepta si familii cu copii. Adevarat este ca se pot opri la ei numai cei care sunt membri ai Asociatiei Germane de Campusuri pentru Tineret (sau organizatia corespunzatoare din strainatate). Dupa ce ai platit o taxa anuala de 12 euro, un tanar sub 26 de ani poate apela la serviciile unuia dintre cele 600 de astfel de hoteluri din Germania sau la 4000 de tabere din intreaga lume.

BaxPax Hostel
BaxPax Hostel din Berlin


News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.