Ce fac daca mi s-a furat buletinul in Germania?
De 

i4Job


Daca ai avut nesansa sa ti se fure buletinul sau permisul de conduceere in Germania – vorbim aici de documentele romanesti, evident – vei avea nevoie de o foaie consulara, care din pacate costa 65 de euro. Documentul se numeste Titlu de calagtorie si este valabil doar pentru a reveni in tara si expira imediat dupa ce ati trecut vama romaneasca. Acesta este valabil doar 30 de zile, atat aveti voi sa circulati cu el in drumul catre tara. Inceapnd din 2019 acest document de calatorie se elibereaza gratuit la cosulatele romanesti!

Ce fac daca mi s-a furat buletinul sau permisul de conducere in Germania?

Daca aveti livretul militar puteti sa obtineti in baza lui un titlu de calatorie si sa va intoarceti in tara, problema este la permisul auto, care nu poate fi eliberat de la si prin consulatul Romaniei din Germania sau din alta tara. Problemele mai grave sunt pentru cei care au statut de cetateni romani cu domiciliul in strainatate, care au ramas fara documente, gen buletin + permis conducere nemtesc + rezidenta. Teoretic legea absurda din Romania te obliga sa vii in tara sa-sti faci iar buletin si pasaport ( mai rau este daca nu ai domiciliul in Romania si nu poti dovedi unde stai,  va trebui sa faci o inregistrare fictiva de domiciliu ) si cu ele sa vii in Germania ( sau alt stat unde cetateanul roman are rezidenta permanenta ) sa-ti faci permisul de sedere, apoi sa predai CI-ul ( buletinul) si inarmat cu pemisul de rezidenta sa astepti 90 de zile sa primesti un pasaport de cetatean roman cu domiciliul in strainatate! Mai absurd decat asa se poate? Dar cine stie, in urmatorul mileniu poate va fi bine si pentru noi romanii!

Buletin biometric

 


News Reporter

1 thought on “Ce fac daca mi s-a furat buletinul in Germania?

 1. Ce documente sunt necesare!

  1) dovada cetăţeniei române – paşaportul anterior IN ORIGINAL;
  2) certificatul de naştere românesc, cu CNP, ÎN ORIGINAL.
  3) în cazul declarării furtului paşaportului, este necesară prezentarea dovezii eliberate de autoritatile de poliţie locale;
  4) pierderea pasaportului se declara de catre titular la sediul Sectiei consulare;
  5) certificatul de căsătorie românesc, ÎN ORIGINAL şi copie,
  6) pasaportul anterior, dacã acesta existã;
  7) taxa consulara este de 80 euro;

  – cartea de identitate, cartea de identitate provizorie sau, dupã caz, buletinul de identitate, aflate în termen de valabilitate, în ORIGINAL. ( Dar cetatenii cu domiciliul in strainatate NU au asa ceva! )!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *