Ce trebuie sa stiti cand mergeti in vizita in Germania (I)
De 

i4Job


Sosind in Germania in vizita sau pentru a incepe o noua viata, multi se confrunta cu un comportament a germanilor mai retras si nu toata lumea intelege si accepta aceasta caracteristica a mentalitatii. In plus, trebuie remarcat faptul ca, desi germanii sunt bucurosi de cordialitatea si de ospitalitatea noastra, ei insisi nu sunt intotdeauna gata sa fie la fel in aceasta privinta, sa renunte la obiceiurile lor. Vreau sa va prezint in acest articol unele particularitati ale ospitalitatii din Germania.

Ce trebuie sa stiti cand mergeti in vizita in Germania (I)

Toata lumea isi aminteste perfect minunatele adunari cu prietenii la bucatarie, pe care noi si parintii nostri le organizam candva. Cat de vesel si de nesfarsite erau sarbatorile zilelor de nastere, cat de asteptata era sarbatoare de revelion. Prieteni, cunoscuti, cunoscutii prietenilor – ne bucuram de toata lumea! Un prieten a adus la petrecere pe un coleg si pe sora cu sotul ei? – nu-i o problema! Spontaneitatea si usurinta au fost caracteristicile noastre distinctive, iar ospitalitatea este una dintre principalele virtuti.

PRECIZIA

Unul dintre primele cuvinte pe care le-am invatat in limba germana a fost cuvantul „Termin”. Era peste tot si nu am realizat imediat ca, cu exceptia lamurirea ” a te inscrie pentru o intalnire”, acest cuvant este aplicat si in cazul invitatiei in vizita. Probabilitatea de a auzi de la un neamt fraza tipica „intra oricand la o ceasca de ceai” este practic nula. Fiti pregatiti pentru faptul ca viata in Germania este planificata si stabilita pe puncte, astfel ca pentru o „ceasca de ceai” trebuie sa-i fie atribuit locul si timpul necesar.

Imi amintesc de perioada in care m-am mutat in Germania, aproape 3 luni nu ne-am putut intalni cu rudele sotului, deoarece ei tot timpul au fost foarte ocupati: sport, teatru, vizionarea serialelor, diverse evenimente, excursii de weekend … Ideea de a „intra rapid intr-o seara sau in ziua libera” le-a provocat stupoare. Cu dificultate, am gasit un „TERMIN” pentru intalnire in una din zilele de vineri intre 12-30 si 16.00. In acest timp a avut loc procedura de cunostinta, pranzul si cafeaua cu desert. La 16-15 eram deja un fata usii strangandu-ne intens de mani, despartindu-ne cu cuvintele „ne vom vedea in curand!”. La 16-30 aveau in plan urmatorul „TERMIN”.

In general, rudele noastre sunt reprezentanti foarte tipici ai natiunii germane: despre toate intalnirile planificate si aniversarile din lor eu aflu cu cel putin 7-9 luni inainte. Asa ca am mult timp sa ma pregatesc si sa ma gandesc la daruri. Vom contiua in episodul doi ce trebuie sa stiti despre cadouri.

Pronumele in limba germana
Pronumele in limba germana


News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.