Ce trebuie sa stiti cand mergeti in vizita in Germania (II)
De 

i4Job


Conform observatiilor mele de mai multi ani, exista trei tipuri principale de cadouri in Germania:
– Daca sunteti invitati „doar asa“, pentru cina sau masa de pranz fara un motiv anume, in general este acceptat sa aduci o sticla de vin sau Prosecco (o idee buna este de a afla din timp preferintele gazdelor), un buchet de flori sau flori in ghiveci sau o prajitura pregatita personal (de exemplu, o placinta sau un cozonac). In cazul in care nu aduceti nimic, acest lucru nu va fi perceput ca fiind ceva negativ. Germanii nu se asteapta la surprize speciale de la oaspetii lor. Este foarte important pentru ei ca oaspetii sa se simta foarte bine si doar atat.

Ce trebuie sa stiti cand mergeti in vizita in Germania (II)

– Daca sunteti invitati pentru o sarbatoare (ziua de nastere, aniversare, inaugurare a unei case, botezuri, etc), sunt foarte potrivite cardurile cadou (Gutschein), in conformitate cu preferintele gazdelor (de exemplu, card pentru achizitionarea de carti, produse cosmetice sau ustensile de uz casnic).

Adesea, cateva persoane se unesc pentru a cumpara un cadou mai valoros sau mai scump (de exemplu, bilete de concert / opera, un weekend spa sau sa platesc o sedinta foto). Mai rar, dar se intampla sa cumpere un obiect anume pe care proprietarul il dorea, dar din anumite motive a amanat cumpararea. De exemplu, prietena mea de mult timp a vrut o combina pentru bucatarie. Noi, sase prietene i-am cumparat acest aparat. Acum ne sunt oferite cele mai delicioase produse de patiserie si produse de cofetarie cu un continut scazut de calorii pana la sfarsitul vietii.

– A treia optiune nu este la fel de comuna, dar dar nici rar intalnita, mai ales in cercurile mai bogate: oaspetii sunt rugati sa se abtina de la cadouri si flori, dar sa doneze orice suma pentru un proiect de caritate special. Descrierea proiectului si detaliile sunt, de obicei, trimise cu invitatia la sarbatoare, sunteti liber sa decideti se suma donati. In viitor, veti fi informat ce suma de bani au fost colectata din transferuri si in ce scopuri au fost cheltuite. Daca doriti, puteti obtine o confirmare oficiala a contributiei dumneavoastra caritabile si o puteti lua in considerare la depunerea declaratiei fiscale.

Optiunea de a dona bani in plic in Germania este, de asemenea, prezenta, dar nu afoarte raspandita. Drept alternativa mai des este intalnita lista cu cadouri (Geschenkliste), care se afla intr-un anumit magazin si fiecare oaspete poate cumpara pentru celebrare un cadou ales de persoana celebrata.
Această optiune este, de exemplu, foarte comuna atunci cand sarbatorim zilele de nastere ale copiilor sau nunti.

vizita in Germania
Ce trebuie sa stiti cand mergeti in vizita in Germania (II)


News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *