Contabil roman in Germania
Ro 

i4Job


O mare parte dintre romanii din Germania lucreaza ca independenti, sau planuiesc sa lucreze ca „Freiberufler”, deci in consecinta au nevoie de un contabil de incredere. Iata de ce am decis sa facem o lista cu cei mai de incredere contabili romani din Germania. In acest fel, ce ce cauta un contabil roman in Germania vor reusi sa gaseasca mai usor unul intr-o localitate din apropierea orasului unde sunt stabiliti.

Contabil-germania
Contabil-germania

Ce face contabilul roman in Germania? In general te ajuta sa completezi documentele ce sunt necesare la inregistrarea ca liber profesionist, depune la fiscul german datele ce sunt necesare pentru stabilirea impozitelor si mai ales te consiliaza.

Chiar daca stii germana la perfectie te sfatuim sa alegi tot un contabil roman, te vei intelege mai bine cu el, iar acesta te va intelege mult mai bine decat cei din alte tari.

Cat costa un contabil roman in Germania? In general un contabil percepe cam 50 de euro pe luna, maxim 100 de euro, in functie de complexitatea afacerii (muncii) pe care o desfasori.

Pentru a deschide o afacere ca liber profesionist in Germania va trebui sa ai un domiciuliiu declarat in orasul respectiv. Se rezolva destul de rapid, la primaria localitatii respective.

Al doilea pas este deschiderea unui cont bancar, unde veti incasa banii pentru munca desfasurata. Va sfatuiesc sa mergeti la banca cu un vorbitor de limba germana, sau daca va duceti singuri, incercati sa mergeti la o filiala mai mare, in cazul in care  veti discuta in engleza. Cei de la banca va vor desemna un angajat ce se va ocupa de voi, care va stabili probabil o intalnire a doua zi dupa ce ati discutat problema.

Daca nu credeti ca veti castiga mai mult de 1000 de euro pe luna, va sfatuiesc sa nu va declarati platitor de TVA. Daca insa aveti cheltuieli mari, e bine sa deveniti platitor de TVA, pentru ca acesta se deduce, deci in final e posibil sa aveti de plata mai putine taxe. Asta va veti decide dupa ce discutati cu un contabil. Multa bafta!


News Reporter

31 thoughts on “Contabil roman in Germania

  1. Caut un contabil si un avocat roman in Dusseldorf sau macar in apropiere, va rog sa ma ajutati, nr tel: 015214968944 Va multumesc

  2. Caut contabil vorbitor de limba romana in zona Ausburg telefon de contact: 015166821826

    [ moderator: rugam contabilii din Germania sa ia legatura cu noi! ]

  3. Caut contabil in zona hannover / braunschweigsau wolfsburg .
    numarul meu de telefon este 0040736714819. Caut pentru o firma de constructii.

  4. Buna seara vreau si eu un contabil in zona Kassel su in apropiere care sa stie si limba romana. Multumesc pot fi contactat la telefon: 15257904517

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *