Romanii din Turingia
Ro 

i4Job


Turingia este situata in centrul Germaniei, iar aici am descoperit de curand o mare comunitate de romani. Am luat deci decizia de a va face cunoscut si voua acest lucru, in speranta ca veti gasi de acum mult mai usor prieteni, ajutor si informatii legate de viata in Turingia.

Iata cateva orase din Turingia unde am gasit comunitati de romani: Erfurt, Jena, Weimar si Mühlhausen. probabil ca veti gasi romani si in alte orase din cele 17 districte ce alcatuiesc Turingia. Pentru noi este important ca atunci cand ajungeti aici sa gasiti si pagina noastra de FaceBook, sa ne anuntati pe noi si pe cititorii nostri ca sunteti interesati de viata din Germania, unde anume va aflati in acest moment si de ce doriti sa ajungeti in Turingia.

Avand in vedere ca aceatsa zona a Germaniei a facut parte din fostul RDG, romanii sunt primiti aici cu mai multa intelegere, deoarece majoritatea populatiei stie prin ce grozavii am trecut noi cei din tarile ex-comuniste.

Erfurt este cel mai mare oras din Turingia si in acelasi timp capitala landului.  Pe langa cele 17 districte de care am amintit anterior, in Turingia  mai sunt inca sase districte urbane, adica un fel de orase ce se autoguverneaza, avand statut de district. Acestea sunt Erfurt, Eisenach, Gera, Jena, Suhl si Weimar.

Districtul Wartburgkreis ocupa cea mai mare suprafata din Turingia , iar Sonneberg cea mai mica. Intreaga populatie ce o gasim in acest land este de doar 2.220.000 de suflete.

Daca tot am adus aminte de populatie, ar fi bine de stiut ca cel mai populat land este Renania de Nord – Westfalia ce isi are capitala la Düsseldorf. Aici traiesc peste 17.845.000 locuitori. Cel mai mic numar de locuitori dintr-un land german se gasesc in Brema, acesta fiind si cel mai mic land.

Erfurt-Turingia


News Reporter

1 thought on “Romanii din Turingia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *