Contributia la pensie in Germania mai mica de 5 ani
Ro 

i4Job


Pentru cei care au platit contributia la pensie in Germania mai putin de cinci ani, dupa 24 de luni de la parasirea definitiva a Germaniei se poate face cerere de rambursare. Se poate face legal acest lucru pentru a asa cum am mai spus pe site-ul nostru, pensia in Germania se poate primi doar la atingerea varstei de pensionare si o cotizatie de minim 60 de luni. Sfat: nu cereti restituirea daca nu sunteti macar 50% siguri ca nu veti reveni legal la munca in Germania in urmatorii ani.

Contributia la pensie in Germania mai mica de 5 ani se poate recupera integral

Varsta de pensionare in Germania pentru cei ce au contribuit 45 de ani la sistemul de pensii a scazut la 63 de ani, ceea ce este evident o mare realizare, pentru ca pana acum puteai iesi la pensie de varsta abia la 67 de ani, fata de 65 in Romania. Revenind la cerera pentru restituirea cotizatiei la Casa de Pensii a Germaniei, adica la Deutsche Rentenversicherung Unterfranken.

Pe de alta parte, daca ai anii necesari pentru a iesi la pensie intr-un stat membru UE ( de exemplu si Romania ) si ai domiciliul acolo in momentul depunerii dosarului de pensie, vei primi si o cota parte de pensie din Germania. Aici sunt cateva obiectii, noi inca nu am intalnit cazuri cu mai putin de cinci ani in Germania, deci este posibil sa ne inselam. Teoretic citind legea germana ei nu calculeaza procente pentru cei cu mai putin de cinci ani lucrati, deci vei primi inapoi banii platiti, dar doar la trecerea a doi ani de la parasirea legala a Germaniei – depunerea documentelor care certifica ca ati plecat.

Pensie Germania
Contributia la pensie in Germania mai mica de 5 ani se poate recupera integral


News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *