Cu permisul romanesc in Germania
De 

i4Job


Cred ca am avut sute de discutii in grupurile de romani din Germania legate de permisul auto romanesc si despre dreptul de aconduce cu el in Germania. Desi am venit cu legi si dovezi, se gaseste mereu cineva care sa spuna ca el conduce cu permis romanesc de 10 ani si  nu a avut probleme. Un roman care a crezut in aceste povesti a fost oprit pe autostrada A4 si evident i-au fost solicitate actele. Avand in vedere ca romanul avea rezidenta in Germania de mai bine de doi ani, politistii nu au luat in considerare ca detinea permis de conducere romanesc, in termen de valabilitate. Asadar a fost amendat pentru conducere fara permis!

Cu permisul romanesc in Germania

Atentie! Conducerea cu permis de conducere romanesc a celor ce au rezidenta in Germania este considerata fapta penala! DA, exista o directiva europeana din 2006 care prevede obligativitatea preschimbarii permisului de conducere obtinut in alte tari cu cel din tara de rezidenta! Evident ca poti avea noroc si sa nu fii oprit niciodata, dar acum nu mai este cazul de amenda ci de proces penal! Parca nu merita o astfel de pedeapsa, mai ales ca ai sansa sa preschimbi permisul destul de usor, far asa dai examene, etc.

DA, permisele de conducere eliberate de statele membre ale Uniunii Europene sunt recunoscute reciproc, dar Directiva 206 din 2019 a CE prevede si obligativitatea preschimbarii acestuia pentru cetatenii ce isi stabilesc rezidenta intr-un stat al Uniunii Europene. Asadar sfatul nostru: NU riscati o amenda penala in Germania, nu merita! Preschimbati permisul de conducere intr-unul german, puteti circula apoi in liniste oriunde! Pentru Toma Necredinciosul, aveti aici link in limba romana de pe site-ul oficial al Uniunii Europene!

Cu permisul romanesc în Germania
Cu permisul romanesc în Germania

 


News Reporter

2 thoughts on “Cu permisul romanesc in Germania

  1. Puteți să-mi dați un link către Directiva 206/2019, daca exista?
    O caut pe Google și nu o găsesc.
    Mulțumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *