De 

i4Job


In articolul precedent „Cum au grija germanii de ecologie si mediul inconjurator (I)„, pe care il gasiti inaintea acestuia, am scris despre ecologie in Germania, ai grija de natura, de mama ta, activitatea ecologistilor si arhitectura ecologica. Astazi vom scrie despre ce programe are Guvernul Germaniei pentru a deminua poluarea, a economisi resursele naturale si da, despre mancarea BIO, adica sanatatea populatiei.

A pastra, a inmulti … a economisi
Principiile de baza ale conservarii si restaurarii mediului si al ingrijirii mediului sunt urmatoarele:
– utilizarea rationala a apei (die Wasserschutz) si a energiei (die Energieverbrauch), utilizarea tehnologiilor de economisire a apei si a energiei;
– trecerea la consumul de surse de energie regenerabile, ecologice (baterii solare – die Solaranlagen, turbine eoliene – die Windräder);
– colectarea separata a deseurilor – die Mülltrennung, care ajuta la reutilizarea materialelor – das Reciclare;
– refuzul de utilizare a energiei atomice – die Atomkraft, de la vehicule pe benzina si diesel, trecerea la motoarele electrice;
– cerinte ridicate pentru curatarea emisiilor industriale, a emisiilor de la vehicule etc.

Pana in 2020, Germania intentioneaza sa puna in funtțiune un milion de vehicule electrice active! Un program separat de stat vizeaza acest lucru, iar cancelarul Angela Merkel promoveaza, dezvolta si discuta in mod constant pasii facuti in aceasta directie cu publicul.

Pentru a incuraja atat persoanele fizice, cat si persoanele juridice sa treaca la vehiculele electrice, in Germania sunt oferite o serie de optiuni atractive: fiecare client:
* primeste subventii de 4000 sau 3000 € (atunci cand cumpara o masina complet electrica sau hibrid, respectiv);
* timp de 10 ani, proprietarul unei astfel de mașini nu plateste taxa de transport;
* Pentru organizatiile ale caror angajati isi incarca masinile electrice la lucru, energia electrica costa cu un sfert mai ieftin – aceasta garanteaza un tarif special.

Economisim apa si electricitatea
In general, chestiunea economisirii apei si a electricitatii in Germania este o obligatie nationala!

Costul ridicat al apei si energiei electrice utilizate in gospodarie este un rezultat direct al costului de aprovizionare a acestor resurse si al daunelor aduse mediului. De exemplu, refacerea apei in natura dupa utilizare necesita o curatare temeinica a acesteia, iar productia de energie este asociata cu utilizarea spatiului, plata pentru efecte daunatoare in procesul producerii de energie (decesul direct al animalelor, pagubele indirecte datorate distrugerii habitatelor) etc.

Apropo: In majoritatea localitatilor din Germania, apa poate fi bauta direct din robinet, trece prin filtre in mai multe etape si este bine purificata.

Spalatul vaselor in Germania este, de asemenea, o chestiune delicata. La nivel global, exista doua moduri populare: o masina de spalat vase (consum de apa de inalta clasa, bineinteles) si metoda de moda veche – manual. Si daca totul este clar cu masina de spalat vase: ai incarcat, ai scos vesela curata, spalarea cu mainile are o traditie. In primul rand, chiuveta este umpluta cu apa fierbinte, se adauga un detergent de spalat vase, dupa care gospodina sau gospodarul incepe sa spele. In plus, cineva clateste vasele, iar cineva nu, calitatea detergentilor va permite sa nu clatiti resturile de sapun.

In ceea ce priveste energia electrica, in Germania puteti alege un antreprenor care livreaza la priza (bineinteles, acest lucru nu se aplica locuintelor de inchiriat, totul este deja definit acolo). Exista o multime de tarife, o multime de optiuni, puteti chiar utiliza energia ecologica, care este un pic mai scumpa, dar corespunde pozitiei dvs. Uneori bateriile sunt instalate direct pe acoperisul casei.

Electricitatea ecologica este energia electrica derivata din surse alternative: baterii solare, turbine eoliene etc.

Spunem „Da” alimentelor BIO!
Utilizarea activa a asa-numitelor produse alimentare BIO – die Bioprodukte. In principal, prefixul „bio” se refera la produsele locale – die Regionalprodukte, produse in regiunea apropiata la ferme mici, responsabile in mod corespunzator de utilizarea tehnologiilor „verzi” in productie. Din acest motiv, produsele biologice sunt mai scumpe decat cele conventionale, dar consumul lor contribuie la reducerea sarcinii ecosistemului Pamantului la scara globala (reducerea utilizarea zonelor naturale pentru arat, cultivarea orezului si soia, cresterea animalelor, reducerea pescuitului in Oceane si reducerea poluarii solului si a apei cu ingrasaminte si asa mai departe).

ecologie si mediul înconjurător
Cum au grija germanii de ecologie si mediul înconjurător (II)


News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *