Locuri de munca la aeroport – tepe in Germania
De 

i4Job


Anul trecut dar si anul acesta abunda in zeci daca nu sute de oferte de munca in Germania la aeroport, Frankfurt, Stuttgart si Munchen. Ai impresia ca nemtii au decis sa lucreze numai cu romani. Cel mai des apar anunturi scurte, fara denumirea firmei care angajeaza, a intermediarului mai bine zis. Anunt scurt si cu textul la final: mai multe detalii in privat! Adica vine un nene si iti promite ca te- angajeaza el la aeroport. Apoi apar tepele ca in cazul aeroportului din Frankfurt, unde muncitorii vor trebui sa-l dea in judecata pe angajator!

Locuri de munca la aeroport – tepe in Germania

Vestea vine de la Federația Sindicatelor Germane – DGB, deci nu incape indoiala ca este veridica. Romanii au fost atrasi cu salarii mari si cazare asigurata, dar au primit doar banii pentru mancare iar cazarea era de fapt pe santier! Ca vor castiga procesul este sigur, dar pana atunci? Romanii au apelat la ”Faire Mobilität” – un proiect nemtesc pentru emigranti, care sa-i ajute sa nu mai fie inselati. Asta se intampla acum doi ani, dar iata ca iar s-au inmultit tepele legate de angajarile la aeroport. Asadar aviz amatorilor de astfel de oferte.

Vrem sa reamintim ca la noi pe grupurile de FaceBook nu sunt admise astfel de oferte de munca, adica unde nu este specificat angajatorul – ca sa poata fi cautat si verificat, adresa si date legate de conditiile de munca. NU se admit nici macar anunturi de genul pizzerie angajeaza [ care pizzerie, care este adresa, etc. ], fara telefon, etc. De ce? Pentru ca nu vrem sa ajungem in situatia de a prinde orbul si ai scoate ochii! Daca sunteti inselati, sunati imediat la politie [ 110 ] si veti fi ajutat. Chiar se ofera si suport in limba romana, evident daca asteptati pana se gaseste un translator! Asadar, aveti mare grija! In Germania, institutia de profil este Ministerul Finantelor Publice, departamentul Finanzkontrolle Schwarzarbeit (FKS), cunoscut de toti cu denumirea plastica de “Zoll.”


News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *