Cursuri de limba germana
Ro 

i4Job


Primul pas pentru a invata limba germana este alfabetul care in afara cele 26 de litere pe care le gasim si in alfabetul roman, mai contine cateva litere si semne pe care le vom prezenta in continuare. Diacriticile din limba germana sunt urmatoarele: ä, ö si ü la care se adauga s-ul german – ß foarte des intalnit in cuvantul strada – Straße.

Limba germana este vorbita in cateva tari si regiuni din Europa, cum ar fi Germania, Austria, Elvetia, Luxemburg, Liechtenstein, in estul Belgiei, in sudul Danemarcei si in  Tirolul de Sud dar si in Alsacia si Lorena din Franta sau in zona de vest a poloniei. Limba germana mai este vorbita de minoritatil e de etnie germana din Ungaria, cehia si Romania – iata deci ca aveti cu cine vorbi limba lui Goethe.

In Elvetia si Liechtenstein litera  ß – numita si s dur – nu se foloseste, ei acceptand sa scrie in locul ei un dublu s. Litera ä se pronunta e, litera ö se pronunta eo – ca in cuvantul salata de beof, iar litera ü se pronunta iu.

Romanii din Bucovina si din unele zone din Ardeal stiu ca litera c se pronuta ţ, ge se pronunta ghe si j est ede fapt i, iar v este f. Cam asta este pentru prima lectie de limba germana, vom reveni cu alte detalii, pana atunci invatati putin si de pe YouTube.

sprechen sie deutsch


News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.