Deserturi fabricate in Germania
De 

i4Job


Ciocolată, bomboane și urși de gumă. Germania este liderul mondial în exportul de dulciuri. Unele dulciuri există de peste 1000 de ani, în timp ce altele au intrat doar recent pe piață. Produsele germane datorează o mare parte din popularitatea lor în străinătate unor astfel de companii cunoscute precum Haribo, Ritter și Bahlsen.

Sondajele arată că dulciurile preferate ale germanilor sunt ciocolata, gumele de fructe și produsele de patiserie. Cu toate acestea, delicatesele făcute în Germania sunt căutate cu mult dincolo de granițele Germaniei. Potrivit asociației internaționale a industriei Sweets Global Network, ponderea exporturilor germane pe piața dulciurilor este de aproximativ 50% – Germania ocupă o poziție de lider în producția de dulciuri. Pentru comparație: aproximativ 200 de companii germane exportă aproximativ un milion de tipuri de diferite dulciuri pe an. Aproape de cinci ori mai mult decât producătorii chinezi. În același timp, Germania reușește să mențină calitate înaltă și prețuri moderate. În alte țări din UE, mâncărurile din Germania sunt adesea vândute la prețuri mai mici decât cele oferite de producătorii locali – ceea ce reprezintă un avantaj semnificativ pentru exportatorii germani. Cine se află exact în spatele boom-ului dulce de pe piața germană?

Turtă dulce și marțipan de Crăciun

Turtă dulce de la Nürnberg, brioșe din Aachen, marțipan Niederegger – bucătăria clasică germană de Crăciun are o istorie bogată. Chiar și în străinătate, dulciurile de iarnă din Germania au devenit de multă vreme iconice. Mai mult, străinii le mănâncă tot anul, și nu doar între Oktoberfest și Crăciun, precum nemții, ceea ce contribuie la o creștere constantă a exporturilor.

Renumita turtă dulce de la Nürnberg este brevetată din 1927. Aceasta înseamnă că turta dulce Nürnberg adevărată poate fi produsă doar în acest oraș. Unul dintre cei mai cunoscuți producători de dulciuri este Lebkuchen-Schmidt GmbH.

Copiii, adulții sunt norocoși, toată lumea este fericită cu Haribo…

Haribo macht Kinder froh und Erwachsene ebenso” este sloganul publicitar. Compania este promovată de gazda emisiunii germane de televiziune Thomas Gottschalk. Un showman talentat, amuzant și fermecător știe să abordeze oamenii de orice vârstă. Faima sloganului său s-a răspândit cu mult dincolo de Germania. Acum se aude în toată lumea în diferite limbi. Un sondaj realizat de postul de televiziune german Kabel 1 a constatat că acesta este cel mai faimos slogan de televiziune din Germania.

Haribo a fost fondată de Hans Riedel în 1920 la Bonn. De aici și numele: Hans-Riegel-Bonn – Ha-ri-bo. Doi ani mai târziu, compania a avut o mascota – un urs dansator, predecesorul puilor de urs de mestecat de renume mondial. Acum ies de pe linia de asamblare cu miliarde. De exemplu, în 2005, filialele europene ale Haribo au produs zilnic aproximativ 100 de milioane de urși de mestecat. Nu cu mult timp în urmă, Haribo a trecut de la culori artificiale la extracte naturale de fructe. Alte produse ale companiei, precum lemnul dulce sau gumele acre, sunt, de asemenea, la cerere constantă în întreaga lume.

Biscuiti Leibniz autentici – cu 52 de cuisoare

Celebrul biscuit Leibniz este unul dintre cele mai vechi deserturi germane. A fost coaptă pentru prima dată la sfârșitul secolului al XIX-lea. Hermann Balsen, fondatorul fabricii de biscuiți cu același nume, a numit-o după filozoful hanovrian Gottfried Wilhelm Leibniz. Acum, biscuiții Leibniz – cel cu 52 de cuișoare pe margini – sunt cunoscuți în toată lumea. Mărcile comerciale Bahlsen și Leibniz au făcut din companie unul dintre cei mai importanți producători de produse de patiserie dulci din Europa. Produsele Bahlsen și subsidiarele sale sunt fabricate în cinci fabrici din Europa și exportate în 80 de țări.

„Ritter”: ciocolată sport din Germania

Și nu în ultimul rând, ciocolata. Brandul Ritter Sport are fanii săi atât în ​​Germania, cât și în străinătate. Este greu de rezistat tentației sloganului „Quadratisch. Praktisch. Gut”. Batoanele pătrate de ciocolată în ambalaje colorate cu diverse umpluturi au devenit de mult un brand ușor de recunoscut.

Ciocolata Ritter Sport există din 1932. Creatorul batoanelor pătrate de ciocolată a fost Clara Ritter. Împreună cu soțul ei Alfred Ritter, au fondat compania Ritter Sport. „Să facem un baton de ciocolată care să încapă în buzunarul oricărei jachete sport, să nu se topească și totuși să aibă aceeași greutate ca un baton lung obișnuit”, această idee a precedat crearea ciocolatei sport. Anii 1970 au văzut introducerea unei palete colorate de ambalaje de ciocolată cu diferite umpluturi și a unui pachet patentat care putea fi deschis prin ruperea unui baton în jumătate. În acest an compania își sărbătorește centenarul, în cinstea căruia, din martie până în septembrie 2012, a avut loc „Bright Shokotour” („Bunte SchokoTour”) în diferite orașe ale Germaniei.


News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *