Despre biciclete in Germania – Achizitia (II)
De 

i4Job


O informatie generala despre bicicletele din Germania – gasiti in aricolul nostru de AICI ! Astazi vom discuta lucruri mult mai importante si utile: de unde sa cumparati o bicicleta? In fiecare an multi tineri din intreaga lume vin in Germania pentru a studia sau a lucra. Pentru multi dintre ei, o bicicleta este o oportunitate de a ajunge rapid la universitate si de a se salva in mod decent de transportul public.

Bicicleta poate fi:
⇒ inchiriata
⇒ cumparata

Puteti cumpara o bicicleta la mana a doua sau din magazin. Este mai ieftin sa cumperi la mana a doua – o bicicleta potrivita pentru circulatia prin oras poate costa 70-50 de euro, sau chiar mai putin. Preturile pentru o bicicleta noua in magazin ajung la 1000 de euro, in functie de model.

Este mai sigur sa mergeti la cel mai apropiat punct de vanzare de biciclete. Este adevarat ca alegerea in astfel de magazine este mica, deoarece vanzatorii lucreaza cu un cerc restrans de furnizori si rareori adauga elemente noi la vanzare. Atunci cand alegeti o bicicleta, la fel ca si atunci cand alegeti o masina, cititi in prealabil informatiile despre produsul care va intereseaza. In primul rand trebuie sa decideti de ce tip de bicicleta aveti nevoie: pentru oras, sport, munte, semi-sport. Reesind din asta, cititi informatiile din blogurile de pe Internet, apoi cautati un magazin specializat in aceste modele.

In magazin, nu uitati sa incercati sa conduceti bicicleta. Dar cu doua ture prin holul magazinului nu-i suficient. Daca alegeti o bicicleta pentru a calatori, este mai bine s-o incercati pe suprafete similare cu locul calatoriei viitoare. Pentru a intelege care model se potriveste, testati bicicletele diferitelor marci: acesta este modul in care veti simti diferenta si veti alege cea mai buna optiune.

In timpul verii, la varful sezonului, magazinele de sport ofera biciclete la un pret „redus”. Nu va lasati pacaliti de astfel de promotii. Datorita costului redus, calitatea marfurilor lasa de dorit. Consecintele pentru astfel de cumparaturi: frane sparte, volan defect. Una este cand bicicleta era destinata unui adult – este mai usor pentru ei pe drum. Alta daca bicicleta eara destinata unui elev, consecintele pe care le poate avea la drum pot fi neplacute.

Este convenabila cumpararea bicicletelor in magazinele specializate toamna, cand se incheie sezonul si multe modele primesc reduceri care nu afecteaza calitatea marfurilor.

Puteti economisi mult prin cumpararea unei biciclete folosite. Bicicletele folosite sunt disponibile in magazinele de sport, unele chiar se specializeaza doar in ele, altele le vind alaturi de cele noi. Majoritatea „gigantilor” de ciclism au un departament de mana a doua pentru acest tip de produs. Avantajul de a cumpara bicicletele folosite consta in faptul ca ele sunt supuse unei inspectii tehnice de catre un specialist. Acesta va fi pus in ordine pentru vanzarea ulterioara. De asemenea, daca ceva lipseste ceva din configuratie (casca, lacat), atunci puteti cumpara astea imediat in magazin.

Anunturile cu vanzari a bicicletelor folosite sunt in ziare sau pe site-uri speciale de internet, cum ar fi eBay si altele. La pietele de purici, bicicletele folosite, de asemenea, sunt un produs popular. Cu toate acestea, retineti ca testarea unui produs pe o piata de purici este mai dificila, iar in cazul anunturilor de pe Internet este absolut imposibila.

Pentru a va proteja de o vanzare nesigura, se recomanda intocmirea unui contract de vanzare. In acest caz, va fi clar ca nu este o bicicleta furata. Din nefericire, se intampla ca cumparatorul sa gaseasca o bicicleta ieftina pe Internet, sa o cumpere fericit si apoi sa fie oprit de politie pentru suspiciunea ca a furat o bicicleta. Se clarifica ca aceasta este o bicicleta furata, ceea ce explica dorinta hotului de a vinde repede bunurile la un prea scazut.Reuseste cumparatorul sa demonstreze ca nu este hot este ramane de vazut.
Vanzatorii „Dark” de pe ebay si alte platforme de vanzare isi sterg imediat datele si este dificil de ai gasi. Si pentru furt va trebui sa raspunda cumparatorul.

Un contract de achizitie in avans ar preveni aceste probleme!

Despre biciclete în Germania
Despre biciclete în Germania – Achiziția (II)


News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *