Despre biciclete in Germania (I)
De 

i4Job


Despre bicicletele din Germania: de ce au numit Germania o „tara bicicletelor”? de ce germanii prefera sa strabata orasul pe doua roti? unde isi pastreaza de obicei bicicletele? Gasiti raspunsuri la toate aceste intrebari in articolul nostru!

Pistele dedicate, parcarea, semafoarele – bicicleta in Germania este considerata ca fiind unul dintre principalele moduri de transport, iar Germania in sine este tara bicicletelor. Numarul de biciclete din Germania creste in fiecare an. Potrivit statisticilor curente, in tara exista 73 de milioane de biciclete. In acelasi timp, de exemplu, in 2017, in Republica Federala Germania erau inregistrate oficial 82,8 milioane de persoane. Se pare ca aproape fiecare rezident al Germaniei are un vehicul cu doua roti.

De ce iubesc germanii bicicletele atat de mult?
In Germania bicicletele sunt iubite atat de batrani, cat si de tineri. Profesori, bancheri, mame cu copii, cupluri in varsta strabat orasul pe doua roti. O astfel de dragoste pentru biciclete se datoreaza unor motive rezonabile. In primul rand, parcarea scumpa pentru autoturisme si preturile pentru benzina (in medie 1, 50 de euro pentru 95). Nu conteaza cat de mult iubesc germanii confortul – frugalitatea si calculul mai presus de toate. Pentru o bicicleta trebuie sa platiti o singura data si va servi multi ani.

Datorita logisticii bine gandite a oraselor (coborari inclinate la borduri, oiste pentru biciclete, asfaltul fara gropi), oamenii sunt mai predispusi sa schimbe masina pe bicicleta. In astfel de conditii, o plimbare cu bicicleta aduce maximum de impresii placute. In orasele mari din Germania, a fost creata o retea confortabila de transport public pentru toate categoriile de cetateni, Berlinul fiind un bun exemplu, cititi mai multe despre asta in articolul nostru viitor.

Margand acasa cu bicicleta de la locul de munca, o parte a drumului se poate calatori cu trenul de trafic sau metrou.

In orasele mici si sate situatia este diferita: rutele de transport public nu sunt intotdeauna convenabile pentru cetateni. Unele calatorii pana la serviciu dureaza patruzeci de minute, in timp ce autobuzul face turul in jurul intregului oraa. Iar cu bicicleta drumul va dura 10 minute intr-o linie dreapta. In plus, indiferent de loc, in transportul public trebuie sa plstiti tariful.

Bicicleta este o alternativa ecologica la transportul public sau la o masina privata.

Iar Germania este cunoscuta pentru grija sa fata de mediu, despre Cum grija germanilor pentru ecologie si mediul inconjurator din Germania, cititi mai multe pe paginile site-ului nostru. Dupa cum au grija germenii pentru ecologie, la fel se ocupa si de sanatatea lor. Exercitiile fizice si ciclismul doar contribuie la o bunastare.

biciclete in Germania
Despre biciclete in Germania


News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *