Informatii utile despre inchirierea de masini in Germania
De 

i4Job


Germania este una dintre cele mai dezvoltate tari ale Uniunii Europene, care are o retea bine dezvoltata de autostrazi care acopera intreaga tara. Acesta este motivul pentru care calătoria in jurul Germaniei cu masina este foarte convenabila si confortabila.

Companii de inchirieri auto in Germaia

In Germania sunt prezente o multime de birouri de inchiriere a masinilor. Cele mai faimoase dintre ele sunt Avis, Hertz, EuropCar, Budget, Goldcar, Sixt si mulțe alțele. Companiile de inchiriere care ofera masini sunt situate atat in orase, dar si in aeroporturi – dupa ce parasiti zona vamala, va trebui sa mergetți la biroul de inchiriere masini, unde veti primi toate documentele necesare si cheile masinii. Planul va indica numarul locului de parcare pe care va sta masina inchiriata. Puteti sa returnați masina atat la aeroportul din care ati luat-o, cat si la orice alt birou al aceleiasi companii (totusi, acest lucru trebuie discutat in momentul rezervarii).

Costul de inchiriere al masini

Pentru comparatie, voi cita preturile masinilor de la mai multe firme de inchirieri auto. Este demn de remarcat faptul ca, in general, inchirierea unei masini in Germania nu este foarte ieftina (in Spania este mult mai ieftina), dar, de asemenea, nu este nici prea scumpa. Costul de inchiriere a unei masini consta in suma reala pentru chirie si asigurare (costul de baza va fi de 150-200 de euro, este dificil de a numi suma de asigurare extinsa – depinde de clasa masinii, varsta conducatorului auto si durata serviciului si ceea ce este inclus in mod specific in asigurare – e posibil să existe o acoperire in caz de accident, precum si asigurarea impotriva vandalismului (adica in cazul in care masinei i se va sparge o roata, sparge geamul sau fura ceva). De regula, asigurarea nu acopera costul bunurilor personale furate din masina.

Compania Avis are cea mai ieftina clasa de masini – o clasa economica, adica o masina Volkswagen Polo sau o masina similara, cu o transmisie manuala va va costa 135 de euro pe saptamana, pentru o clasă compacta (Volkswagen Golf sau ceva similar), va trebui să platiti aproximativ 160 de euro intr-o saptamana. O masina de clasa premium – adica seria BMW 3 (cu cutie de viteze manuala) sau o masina similara, va costa 200 de euro pe saptamana de inchiriere. Preturile pentru o masina cu transmisie automata nu sunt mult mai mari – cea mai modesta mașina cu o cutie automată pe care Avis o ofera este de clasa Mercedes A sau ceva similar – pretul va fi de 170 euro (adica doar 10 euro mai mult decat o masina de clasa economica cu cutie manuala). Inchirierea unui Mercedesde clasa C va costa 230 euro pe saptamana. Cea mai scumpa masina oferita este un luxos Mercedes S. Pentru el va trebui sa platiti 400 euro.

Intr-un alt birou renumit de inchiriere de masini – Hertz – cel mai ieftin autoturism clasa A vă va costa 140 euro atunci cand comandati online si 150 euro cand platiti la gara sau aeroport, clasa B, adica un Ford Fiesta sau o masina similara va va costa 150 euro online si 160 euro atunci când platiti la ghiseu. Cea mai ieftina masina cu transmisie automata va costa aproximativ 220 euro pe saptamana inchiriata – aceasta este o masina gen Volvo V40. O altă mașina cu transmisie automata este o mașină de clasa business sau mai degraba BMW din cea de-a cincea serie. Chiria lui vă va costa 360 euro atunci cand platiti pe site si 390 euro atunci cand platiti la ghiseu. De asemenea, in Germania sunt oferite si autoturisme de lux – de exemplu, Mercedes CLS sau BMW Seria 7. Tarifele pot fi gasite in momentul rezervarii.

In plus, biroul de inchirieri auto va lua o garanție de la dvs. (cel mai adesea aceasta suma va fi inghetata pe cardul dvs.), care va fi returnata daca veti returna autoturismul in conditiile in care a fost luata, curata si cu rezervorul plin si nu veti primi o amenda pe numele dvs.

In plus, la rezervarea unei masini, puteti comanda un navigator si un scaun pentru copii. Toti copiii dintr-o masina trebuie să stea într-un scaun pentru copii – legile din Germania sunt dure si trebuie respectate – deci daca calatoriti cu copii, asigurați-va că ati comandat o masina cu un scaun pentru copii.

Cum sa rezervati o mașina in Germania

Rezervarea unei masini este cea mai convenabila pe site-urile oficiale ale firmelor de inchirieri auto. Este foarte usor sa gasesti site-uri prin orice motor de cautare, acestea sunt oferite în diferite limbi – in germana, engleza, unele companii (de exemplu, Hertz) chiar au site-uri traduse in alte limbi, facand procesul de rezervare a masinii foarte convenabil chiar si pentru cei care nu cunosc limbile straine. Când faceți rezervări online, multe birouri de închiriere de mașini oferă reduceri.

Cerinte pentru soferi
In Germania o masina poate fi inchiriata de la varsta de 18 ani, dar nu toate companiile fac acest lucru si nu vi se vor oferi toate masinile – doar un numar limitat de modele. In unele birouri masina poate fi luata numai de la 21 de ani sau chiar de la 23 de ani. In general, toate restrictiile se aplica pana la 25 de ani, pană la aceasta varstă un sofer poate fi invitat sa plateasca o anumită suma sau sa majoreze tariful pentru o masina, dar de la 25 de ani exista un singur tarif pentru toți soferii. Pe site-urile oficiale ale companiilor se indica faptul ca aveti nevoie de un permis de conducere valabil pe plan international, dar de fapt nimeni nu solicita drepturi internationale.

Traficul rutier in Germania
In general, drumurile din Germania sunt in stare excelenta (acest lucru se simte mai ales daca va aflați in spatele volanului după ce ati condus pe drumurile romanesti). Traficul rutier in Germania este organizat foarte rezonabil, toate semnele de avertizare vor sta in avans si vor fi copiate de mai multe ori – datorita acestui fapt nu veti pierde niciodată iesirea sau intoarcerea.

Intre orasele din Germania exista o retea de autostrazi – adica autostrazi pe care nu exista limita de viteza – puteți conduce cu viteza pe care o considerați cea mai acceptabila pentru dumneavoastra. De fapt, pe unele parți ale autobahnului, viteza este inca limitată – de regula, pana la 130 de kilometri pe oră. Este strict interzis sa se opreasca acolo – deoarece poate duce la un accident grav.

închirierea de mașini în Germania
Informații utile despre închirierea de mașini în Germania


News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *