Despre nemți superstiții și talismane
De 

i4Job


Nemții sunt superstițioși, iar superstițiile lor coincid adesea cu cele obișnuite: ghinionul este adus de o pisică neagră, de ziua de vineri și cifra 13, sau sare vărsată. Dacă există nefericire, atunci și fericirea nu este departe. Considerate în mod tradițional talismane sau lucruri care aduc noroc, sunt niște lucruri mărunte. Cel mai adesea, apariția lor are un sens religios, dar întotdeaua este așa.

Iată primele 4 talismane apărătoare de nenorocire:

Trifoi cu patru foi (Vierblättriges Kleeblatt). Potrivit legendei, când Eva a fost expulzată din paradis, ea a furat de acolo un trifoi cu patru foi pentru a-și aminti vremurile minunate din paradis. Deoarece trifoiul cu patru foi se găsește rar în natură, cu siguranță veți avea nevoie de puțin noroc pentru a găsi un astfel de talisman de trifoi.

Un ban pentru noroc (Glückscent) este un simbol al bogăției. Un astfel de cadou implică faptul că destinatarul său nu va avea probleme cu banii, iar buzunarele sale nu vor fi goale. Anterior, se credea că strămoșii centului, bătut în cuie la ușă, salvau casa de vrăjitoare și vrăjitori.

Buburuza (Marienkäfer). Buburuzele drăguțe ar trebui să protejeze copiii și să vindece bolnavii. Și nu trebuie să le omorâți sau chiar să le scuturați dacă s-au așezat pe tine, deoarece acest lucru va aduce ghinion. Și acest nume le-a fost dat de fermierii care credeau că gărgărițele le-au fost trimise de Maria (mama lui Isus) pentru a ajuta în agricultură.

Porc pentru noroc (Glücksschwein). În limba germană, există o expresie „Schwein gehabt” (a avea noroc). Deși este dificil să traduci această expresie literal cuvânt cu cuvânt, iese ceva de genul „el/ea a avut un porc”. Legenda este următoarea: prezența unui număr mare de porci în Evul Mediu era considerată un semn de bogăție și prosperitate, iar stăpânii lor nu trebuiau niciodată să îndure foamea. Prin urmare, este fericire.

Curățător de coșuri – coșar (Schornsteinfeger). Anterior, se credea că un coșar de aduce fericire în casă, deoarece după curățarea coșului de fum, puteți continua să gătiți delicios și să nu vă fie frică de incendiile din casă. Acum, curătorul de coșuri este o meserie rară și se plâng că și-au pierdut nasturii argintii de pe uniforme pentru că le sunt rupți pentru noroc.


News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *