Ce este neobișnuit în Germania? Partea I
De 

i4Job


Dacă deja vă aflați în Germania, sau doar intenționați să mergeți încolo tot ar trebui sa stiți despre cel puțin cât mai multe lucruri neobșnuite, care vă așteaptă acolo. Astăzi vă dezvăluim cu câteva din ele.

* Când cumpărați apă și băuturi în Germania, este posibil să nu înțelegeți imediat de ce v-au calculat mai mulți bani la casă. Aproape întotdeauna pentru sticlele este luat costul lor ca garantie (das Pfand). Costul acestora variază de la 8 cenți (sticlă de bere de sticlă) la 25 de cenți (sticlă de plastic sau dozele din aluminiu). Banii pot fi returnați prin predarea sticlelor la aparatul din supermarketuri. Cecul poate fi încasat sau puteți cumpăra ceva pentru el din același supermarket.

* De mult timp se obișnuiește sortarea gunoiului. La început, te gândești și crezi că asta este o prostie, de ce să mai pierzi timpul cu asta. Dar nu! Totul este atât de corect și bine gândit! La urma urmei, deșeurile biologice ajung în compost, iar hârtia, sticla și majoritatea plasticului sunt reciclate. Dacă în casă (dvs. și la vecinii voștri) gunoiul nu este separat, dar totul este aruncat într-un recipient pentru deșeuri mixte (der Restmüll), atunci de multe ori sosește o scrisoare că tocmai din acest motiv este ridicat prețtul pentru serviciile comunale ale apartamentului. A face gunoi este scump în zilele noastre.

Citeste si despre Amenzi neplatite in Germania

* Amintiți-vă, că brânza gratuită există doar într-o capcană pentru șoareci în timp ce obțineți un abonament temporar, vă puteți abona adesea la un abonament „pe termen lung”. Se întâmplă adesea ca, dacă nu vă dezabonați în 2 săptămâni, atunci deveniți deja abonat/abonat pe un an. Ar trebui să CITIȚI întotdeauna contractul și ceea ce semnați.
Multe contracte (Internet, telefon etc.) se incheie pe o perioada de minim 2 ani.

* Se obișnuiește să vă salutați mereu vecinii (chiar dacă nu-i cunoașteți), dar deseori studenții nu se salută între ei (chiar dacă ai pregătit un eseu/prezentare împreună). Chiar și nemții nu înțeleg de ce se face acest lucru atât de ciudat.

* Pe plajele germane și în saune, puteți găsi semnul FKK (Freikörperkultur) – cultura unui corp liber (de costum de baie). Absolut. Acest lucru are propriul farmec și înțelegerea corpului tău, atunci când realizezi că acest lucru umed (costumul de baie) provoacă doar disconfort. Saunele (MF) sunt comune, dar există exclusiv zile doar ale femeilor în saune.

* Ajunși în Germania, nu uitați un lucru important – aproape toate magazinele sunt închise duminica. Acest lucru se datorează faptului că duminică se obișnuiește ca toată lumea să se relaxeze și să se bucure de viață, lasă întreaga lume să aștepte!

Și ce anume vi se pare vouă neobișnuit în Germania sau în țara în care ați fost?


News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *