Ce este neobișnuit în Germania? Partea II
De 

i4Job


* Birocrația este în creștere. Oricare ar fi acțiunea, se cere o bucată de hârtie – „primiți, semnați”. În fiecare an numărul hârtiilor doar crește. Cum să te descurci cu ele? Principalul lucru este să nu le aruncați. De regulă, acestea se găsesc în dosare mari de documente (der Ordner), sortate după subiect sau pe an.

* O bicicletă este un transport complet. Nu uitați de asta, mai ales dacă ați venit într-un oraș mare unde închirierea unei biciclete este foarte simplă. De exemplu, când vizitezi Berlinul, cu bicicleta poți ajunge în cele mai interesante colțuri ale orașului. Transportul public este bun ca alternativă la ciclism pe vreme rea.

* Sunt două salarii la serviciu, cum așa? Există un salariu înainte de impozitare (Brutto) și după toate plățile fiscale (Netto). Salariul netto este ceea ce ajungi să primești la mână sau așa zisul salariul net. Când aplicați pentru un loc de muncă, vă recomandăm să spuneți Brutto (de preferință anual).

Citeste si despre Cardul de la Sparkasse in Romania

* Există un nivel ridicat al amenzilor. Deși din cauza lor și calitatea vieții este la un nivel (destul de) înalt. O amendă pentru pasagerii clandestini, o amendă pentru parcare incorectă sau neplătită, o amendă pentru neplata taxelor, de exemplu, la un câine sau la televizor, o amendă pentru folosirea torentelor, o amendă pentru florile tale care trec peste gard și se mută la vecini. Sunt multe amenzi și toate funcționează. Ce parere aveti, este bine sau rau?! Împărtășește-ți părerea în comentarii.

* Oriunde puteți bea apă de la robinet (punctarea a fost observată în comentariile postării anterioare). Calitatea apei potabile în Germania este o așa anumită mândrie a țării. Se poate bea! Gustului (dar nu și calitatea) poate fi afectată de conținutul crescut de săruri de calciu, magneziu și/sau fier. Dacă ceva nu a mers bine cu calitatea apei, atunci conducerea clădirii sau conducerea raionului vă va anunța în scris. Plus – pentru o lungă perioadă de timp un anunț va fi agățat la intrare/casă.

* Piețele de vechituri și eBay Kleinanzeigen. Când demontează vechiturile (uneori nu sunt deloc gunoaie) într-un apartament, în Germania nu se grăbesc să arunce totul. Mulți oameni își revând cu succes hainele sau lucrurile, dând lucrurilor o a doua viață. Acest lucru nu poate doar să surprindă plăcut portofelul, ci și să susțină mediul înconjurător.


News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *